De ce cad florile la ardei si ce putem face

 

Dintre diferitele motive pentru lipsa înfloririi sau a căderii mugurilor la plantele de ardei, cele mai frecvente includ următoarele: 

Temperatura.

 Plantele de ardei sunt extrem de sensibile la temperatură. Aceasta este probabil una dintre cele mai frecvente cauze ale lipsei de înflorire sau căderii mugurilor și una dintre cele mai susceptibile de a suspecta mai întâi. Temperaturile optime în timpul zilei pentru soiurile de ardei gras sunt între  21-27 C, 29 C. -pentru soiuri iute, cum ar fi ardeii iuti . 

Temperaturile pe timp de noapte care scad sub16 C ssunt, de asemenea, un indicator al căderii mugurilor. În plus, condițiile prea răcoroase, mai ales la începutul sezonului, pot împiedica formarea mugurilor. 

Polenizare slabă. Lipsa producției de flori de ardei sau căderea mugurilor poate fi, de asemenea, contribuită la polenizarea slabă. Acest lucru se poate datora lipsei de insecte polenizatoare, cum ar fi albinele și fluturii, în zonă. Pentru a ajuta la atenuarea acestei probleme, poate fi necesar să atragi polenizatorii în grădină adăugând niște flori colorate în apropiere. Deși există și produse pentru set de flori disponibile, acestea nu sunt dovezi complete și pot dura mult timp pentru aplicare. De vină poate fi și circulația proasta, care contribuie la polenizare. În timp ce mutarea plantelor în pământ ar putea să nu fie fezabilă în acest moment, ardeii cultivați în containere pot fi mutați. În plus, florile de ardei sunt și mai sensibile la temperaturile din timpul polenizării. 

Practici îngrășăminte/apă. 

Adesea, prea mult îngrășământ cu azot va afecta florile de ardei. În loc să producă o floare de ardei, planta își pune toată energia în creșterea frunzelor. Cu toate acestea, fertilitatea scăzută și nivelurile scăzute de umiditate pot duce, de asemenea, la o înflorire slabă, scăderea mugurilor și creșterea încetinită. Puteți încerca să adăugați o linguriță de sare Epsom într-un litru de apă și să aplicați pe plante pentru a ajuta la îmbunătățirea adunării fructelor. Îngrășământul bogat în fosfor, sau cenusa din lemn , poate ajuta și la compensarea nivelurilor ridicate de azot. Udarea neuniformă sau seceta va cauza scăderea florii de ardei și a mugurilor. Încercați să evitați udarea deasupra capului și utilizați în schimb furtunuri de înmuiere sau irigare prin picurare. Udă regulat și profund. 

Mai multe despre caderea florilor la ardei in videoclipul de mai jos:


Comentarii