Recoltarea, uscarea și depozitarea cepei

 

Ceapa ar trebui să fie recoltată atunci când majoritatea vârfurilor au căzut și au început să se usuce. Trageți sau săpați cu grijă bulbii cu vârfurile atașate. 

 Cum ar trebui să uscați și să păstrați ceapa? După recoltare, uscați ceapa într-un loc cald, uscat și bine ventilat, cum ar fi un șopron sau un garaj. Întindeți ceapa într-un singur strat pe o suprafață curată și uscată. Curăți ceapa timp de două până la trei săptămâni până când vârfurile și gâturile cepei sunt complet uscate și solzii exteriori ai bulbului încep să foșnească. 

 După ce ceapa este întărită corespunzător, tăiați vârfurile la aproximativ doi centimetri deasupra bulbilor. Pe măsură ce ceapa este acoperită, aruncați orice care prezintă semne de degradare. Folosiți bulbii cu gât gros cât mai curând posibil, deoarece nu se depozitează bine. 

O metodă alternativă de preparare este să lăsați vârfurile de ceapă netunse și să împletiți frunzișul uscat împreună. Puneți ceapa într-o pungă de plasă,  coș de sârmă sau ladă. Este important ca recipientul de depozitare să permită aerului să circule prin ceapă. 

Păstrați ceapa într-un loc răcoros, moderat uscat. Temperaturile de depozitare ar trebui să fie de 16 până la 20 de grade Celsius. Umiditatea relativă ar trebui să fie de 65 până la 70 la sută. Posibilele locații de depozitare includ un subsol, pivniță sau garaj. Agățați ceapa împletită de un căprior sau de tavan. Dacă depozitați ceapa într-un garaj neîncălzit, mutați ceapa într-un loc de depozitare alternativ înainte ca temperaturile să scadă sub 15 de grade Celsius.

Mai multe urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii