Fasole verde , pastai la borcan in otet

 



O reteta de fasole verde la borcan in otet , foarte simpla si care garanteaza conservarea ei timp indelungat.
Fasole se culege, se spala si se curata de codite. Se pregateste o saramura, 1 litru de apa cu o lingura plina de sare grunjoasa si se pune la fiert.

Se adauga si fasolea pastai si se fierbe putin, aproximativ 3-4 minute doar ca sa le oparim. Apoi se scot si se pun in apa rece.

Fasolea se pune in borcane curate. Mai avem nevoie de tulpini de marar, 3-4 catei de usturoi (in functie de gust) si radacini de hrean care se pun printre fasole.

Se toarna saramura fierbinte peste fasole iar apoi adaugam otet. Doua linguri pentru un borcan de aproximativ 800 ml si o lingura pentru un borcan de aproximativ 400 ml.

Se completeaza cu apa pentru a nu ramane nicio pastaie afara, fara apa si se inchid borcanele. Nu necesita sterilizare. Se intorc doar borcanele invers pentru 5 minute pentru a se steriliza capacele.

 Ce oțet ar trebui să alegi? 



Pentru cea mai blândă aromă alege oțet alb distilat. Pentru mai mult un punch aromat, încercați oțet de mere sau oțet de vin alb (preferatul nostru pentru murarea fasolei verzi). Malțul și oțetul balsamic au cea mai puternică aromă, dar am constatat că gustul acestor oțeturi este prea puternic la murarea rapidă. Dacă doriți să serviți rapid, vă recomandăm să lăsați fasolea verde să fermenteze timp de cel puțin 4 ore pentru a lăsa fasolea să ia saramură, dar pentru cele mai bune rezultate și aromă așteptați cel puțin 24-48 de ore. Fasolea verde murată este bună până la o lună la frigider.

Daca doriti urmariti si reteta video :

Comentarii