Castraveti murati la soare reteta

 

Sunt o fană declarată a murăturilor



și aș face orice pentru un castron de murături, chiar și ca gustare 🙂sunt o fiică norocoasă care beneficiază de murăturile de iarnă ale unei mame. Întotdeauna am un borcan gata în frigider, cu excepția varii, când de obicei pregătim următorul lot pentru iarnă. Dar acesta este momentul perfect pentru a te distra la soare, mai ales cu unul-două borcane de murături gata în 3 zile! Verifică!



Ingrediente
1,5 kg castraveți proaspeți mici până la mijlocii
2-3 ardei iute verzi optional
6 catei de usturoi
2 tulpini de marar uscat
2 flori de marar uscat
4 tulpini de cimbru uscat
50 g sare
2,5 l apă
2 felii de pâine albă - optional

Instrucțiuni
Începeți prin a spăla bine castraveții, scurgeți-i și apoi tăiați-i în jumătate pe lungime aproape până la capăt, începând de la capătul florii.
Tăiați o felie mică de la capătul tulpinii și aruncați-o - acest lucru va face ca procesul de fermentație să treacă mai repede prin întregul castravete.
Spălați ierburile uscate și tăiați-le în bucăți mai mici, astfel încât să se potrivească cu borcanele dumneavoastră.
Începeți să aranjați castraveții în interiorul borcanelor alternând cu ierburile și ardeiul iute (opțional).
Curățați cățeii de usturoi, tăiați-i în jumătate și strecurați-i între castraveții din borcan.
Adăugați apa într-o tigaie medie și aduceți la fiert. Adăugați sarea și amestecați pentru a o dizolva complet.
Se lasa la fiert cateva minute, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se odihneasca 5 minute pana cand apa nu mai este prea fierbinte.
Adăugați apa peste castraveți în borcan cu grijă.
Se lasa sa se odihneasca 2 ore, apoi se aseaza feliile de paine peste castraveti. Timpul de odihnă este important – dacă apa este prea fierbinte, drojdia de la feliile de pâine va muri și fermentația nu va începe așa cum s-a dorit.
Mutați borcanele în lumina soarelui și puneți o farfurie mică sau capacul borcanului cu susul în jos deasupra borcanului. Acest lucru va proteja conținutul de orice praf sau insecte, permițând în același timp aerului să ajute procesul de fermentație. Mi-am pus borcanele pe pervazul ferestrei în lumina directă a soarelui după-amiaza.
Scoateți feliile de pâine după o zi, avem nevoie de ele pentru a începe fermentația, atât. Un semn care vă va face să știți că fermentația a început corect este apa din interiorul borcanului – ar trebui să fie puțin tulbure și nu limpede așa cum era cu o zi înainte.
Lăsați ușor acoperit în lumina soarelui încă 2 zile.
Descoperiți și gustați capătul tulpinii de la un castravete. Dacă este murat, mutați borcanele înăuntru, dacă nu, mai lăsați una sau două zile.
Le puteti pastra la frigider dupa ce scoateti ierburile din borcan si pastrati apa.

Pentru o reteta exacta , urmatiti videoclipul de mai jos :


Comentarii