Reteta de rosii marinate pentru iarna la borcan

 

CUM SE PREPARĂ ROȘII MARINATE

Care este secretul roșiilor murate reușite, gustoase, aromate și sănătoase de vară? În aplicarea celor cinci reguli de bază : 

 1. Ingrediente de înaltă calitate și combinate în gust și aromă.

 2. Recipiente de conserve curate si sterile si toate produsele folosite. 

 3. Implementarea exactă a tuturor proceselor de tratament termic: fierbere, turnare la cald, sterilizare, izolare. 

 4. Siguranța produselor este asigurată nu numai prin încălzire, ci și cu ajutorul conservanților - acizi, zahăr și sare. Prin urmare, este necesar să experimentați cu prudență proporțiile acestor ingrediente, compensând lipsa tratamentului termic prin creșterea concentrației de marinată și invers. 

 5. Etanşeitatea completă a piesei de prelucrat.

 Pregătirea roșiilor

 Pentru murat, cele mai bune sunt roșiile mici, întregi și tari. Sunt ușor de așezat într-un borcan și își păstrează forma în timpul tratamentului termic. Puteți folosi atât roșii roșii, cât și roșii verzi imature. Puteți mura și roșii mari, dar apoi trebuie tăiate felii. În unele rețete, roșiile mari sunt tăiate în bucăți, astfel încât să-și dea zeama murăturilor. Dacă nu vă place coaja de roșii murate pentru iarnă, puteți să le curățați înainte de conservare. Pentru a face acest lucru, fiecare fruct este tăiat ușor într-o fantă în partea de jos. După aceea, timp de două minute, roșiile se pun în apă clocotită, se scot imediat și se scufundă în apă foarte rece. Acum coaja de roșii poate fi îndepărtată cu ușurință. 

 Condimente 
 Pentru a da saramurii un gust si o aroma placuta dulceag, morcovi, ceapa, mere si boia de ardei se adauga in saramura. Uneori se folosesc ingrediente mai rare: struguri, prune, agrișe, coacăze sau lămâie. Dacă componentele din compoziția piesei de prelucrat includ usturoi, hrean, chili, ardei iute roșu sau verde, marinada va fi picant.

Pentru a gusta poti adauga si alte condimente, de exemplu, nucsoara, seminte de marar, chimen, anason stelat sau cardamom. Se toarnă direct în borcan sau în oala de fierbere. Un alt condiment parfumat sunt ierburile aromate: pătrunjel, mărar, țelină, tarhon, busuioc, coriandru, frunze de cireș și coacăze. La tăierea legumelor și fructelor, trebuie luată în considerare densitatea acestora, astfel încât toate ingredientele să fie marinate uniform în timpul tratamentului termic. Prin urmare, ardeiul moale și ceapa se toarnă în bucăți mai mari, mere - mai mici, morcovi - în căni subțiri și bețișoare. 

 Dintre toți aditivii enumerați și rețetele oferite, puteți alege o combinație care se potrivește preferințelor gustative ale familiei dumneavoastră.

 Procesul de conservare 

 Pentru a păstra roșiile murate pentru iarnă, acestea sunt gătite în două moduri. 
Peste rosii se toarnă apă clocotită. Pentru a se menține cald, recipientul se acoperă cu un capac și se infuzează timp de 10 minute. Pentru a păstra semifabricatele la temperatura camerei, scurgeți apa și repetați întreaga procedură. Pentru a treia oară, turnați o saramură clocotită gata făcută în borcan, astfel încât să se toarne deasupra și să nu existe loc pentru aer.

 Întoarceți borcanul cu susul în jos pentru o mai bună distribuție a marinatei și creați un efect de vid. 

 2. A doua modalitate de conservare a roșiilor murate pentru iarnă este sterilizarea. Peste rosii se toarnă o marinată clocotită și se acoperă cu un capac obișnuit (sau înșurubați ușor capacul). Într-o cratiță înaltă puneți pe fund o cârpă sau un prosop și puneți deasupra recipientului cu roșii. 
 La o jumătate de oră după fierbere, apa trebuie scoasă și închisă ermetic. Reglând gustul saramurii preparate, trebuie amintit că din marinadă aproape jumătate din zahăr, sare și acid vor fi absorbite în roșii timp de câteva săptămâni. 

Eu folosesc un borcan mare de sticlă de 3 litri, dar puteți folosi mai multe borcane mai mici, atâta timp cât roșiile întregi încap în borcan. Adaug legume suplimentare pentru a umple spațiul dintre goluri, cum ar fi morcovii tăiați și ardeiul gras. Adaugă ierburile tale proaspete preferate, eu folosesc coriandru, mărar și busuioc și pregătesc amestecul de saramură fierbinte. Se toarnă saramura clocotită peste roșiile din borcan și se lasă la marinat. După ce se răcește, continuă să marinați la frigider cel puțin o săptămână înainte de a o mânca.

Reteta exacta o puteti urmarii in videoclipul de mai jos :


Comentarii