Impletirea cepei

 

Imi place să fac o împletitură de ceapă în fiecare toamnă. Nu sunt doar o modalitate drăguță de a vă afișa recolta câștigată cu greu, dar consider că este și o modalitate practică de a le depozita. Au o circulație bună a aerului pentru a rezista mai mult – și este ușor să vezi ceapa de dimensiunea pe care o dorești și să o tai sau să o tragi din împletitură. 

Am lăsat ceapa recoltată să se usuce pe un grătar timp de aproximativ o săptămână până când vârfurile nu arată prea mult verde. Nu le lăsați să se usuce prea mult sau vârfurile devin prea casante pentru a fi împletite și ceapa se va rupe prea ușor. 

 Obișnuiam să împletesc doar vârfurile, dar am descoperit că face o împletitură mult mai rezistentă dacă adaug 3 șuvițe de sfoară rezistentă. Înnodați cele 3 șiruri împreună și începeți cu 3 cepe, câte una pentru fiecare șuviță. 

 Pe măsură ce împletiți, adăugați încă o ceapă la fiecare șuviță pe măsură ce mergeți, la fel ca părul împletit francez. In cateva minute vei avea o impletitura de ceapa decorativa si practica. Într-adevăr, nu este nevoie de mult mai mult timp decât ar fi pentru a le curăța, a îndepărta blaturile uscate și a le introduce într-o pungă de plasă. Arătați-vă lucrarea manuală în bucătărie sau, pentru o durată de valabilitate mai lungă, agățați-le într-un loc întunecat și răcoros, cu o bună circulație a aerului. 

Le atarn in camara mea si se pastreaza bine in primavara viitoare fara a incolti. Scopul meu în fiecare an este să am suficientă ceapă care să mă treacă până ce ceapă de primăvară este gata să iasa.

Mai multe in videoclipul de mai jos :


Comentarii