Impletirea cepei

 

Imi place să fac o împletitură de ceapă în fiecare toamnă. Nu sunt doar o modalitate drăguță de a vă afișa recolta câștigată cu greu, dar consider că este și o modalitate practică de a le depozita. Au o circulație bună a aerului pentru a rezista mai mult – și este ușor să vezi ceapa de dimensiunea pe care o dorești și să o tai sau să o tragi din împletitură. 

Am lăsat ceapa recoltată să se usuce pe un grătar timp de aproximativ o săptămână până când vârfurile nu arată prea mult verde. Nu le lăsați să se usuce prea mult sau vârfurile devin prea casante pentru a fi împletite și ceapa se va rupe prea ușor. 

 Obișnuiam să împletesc doar vârfurile, dar am descoperit că face o împletitură mult mai rezistentă dacă adaug 3 șuvițe de sfoară rezistentă. Înnodați cele 3 șiruri împreună și începeți cu 3 cepe, câte una pentru fiecare șuviță. 

 Pe măsură ce împletiți, adăugați încă o ceapă la fiecare șuviță pe măsură ce mergeți, la fel ca părul împletit francez. In cateva minute vei avea o impletitura de ceapa decorativa si practica. Într-adevăr, nu este nevoie de mult mai mult timp decât ar fi pentru a le curăța, a îndepărta blaturile uscate și a le introduce într-o pungă de plasă. Arătați-vă lucrarea manuală în bucătărie sau, pentru o durată de valabilitate mai lungă, agățați-le într-un loc întunecat și răcoros, cu o bună circulație a aerului. 

Le atarn in camara mea si se pastreaza bine in primavara viitoare fara a incolti. Scopul meu în fiecare an este să am suficientă ceapă care să mă treacă până ce ceapă de primăvară este gata să iasa.

Mai multe in videoclipul de mai jos :


Comentarii

Postări populare

Ingrasaminte naturale pentru rosii

Frunzele la castraveti se ingalbenesc ? Stropeste-le cu un fungicid natural si foarte eficient !

Ce se planteaza in luna august

7 legume de plantat si semanat in luna August

Bulion de rosii fara fierbere

Cultivarea usturoiului din seminte

Cum sa ai tufe de fasole pline de pastai

Pasta de tomate pentru iarna

Recoltarea semintelor de rosii

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Arhivați

Afișați mai multe