Boli la tomate ? Cel mai eficient fungicid natural !

 De la mijlocul lunii iulie, bolile fungice incep sa se dezvolte in gradina de legume , in special la tomate.

Printre cele mai eficiente tratamente naturale impotriva bolilor fungice la tomate se enumera maceratul de coada calului si maceratul de urzica.

Eu le-am combinat pentru un efect puternic si eficient.

Rețetă de bază și cea mai eficientă 

Această tehnică este o simplă macerare la rece de două săptămâni: fără fierbere, doar așteptare. Recoltați 1 kg frunze proaspete . Adăugați 9 litri (9 litri) de apă de ploaie (mai moale). Macerați timp de 1 până la 2 săptămâni. Evitați utilizarea recipientelor metalice pentru macerare. Amestecați regulat (de două ori pe zi este ideal) sau folosiți o suflantă de bule ca pentru acvarii. Ceaiul de coada-calului fermentat si de urzica este gata atunci când lichidul devine negru și frunzele sunt reduse la slime în fundul recipientului. Filtrați pentru a îndepărta orice reziduu și pentru a produce un lichid perfect limpede. Eu il aplic foliar nediluat pentru un efect garantat. Poate fi folosit si la alte legume precum vinete, ardei , castraveti, cartofi, capsuni.

O rețetă alternativă , în locul macerării la rece de două săptămâni , este să o lași să macereze doar 24 de ore. După această macerare de o zi, fierbeți frunzele și apă împreună timp de 20 de minute. Se răcește și se filtrează înainte de utilizare. Acest lucru face ca ceaiul fermentat să fie disponibil pentru utilizare mult mai devreme . Fierberea, totuși, degradează o parte din nutrienții plantei, astfel încât aceasta nu va avea un efect secundar de fertilizare atât de mare, dar acesta este un aspect secundar atunci când se tratează împotriva bolilor.

Ceaiul de coada-calului fermentat este folosit în principal primăvara și toamna , când bolile vor apărea cu siguranță. Deoarece este absolut inofensiv pentru plante , pulverizarea este posibilă pe tot parcursul anului. Raportul de amestecare este de 10% ceai de coada-calului fermentat la 90% apă. Dacă pulverizatorul meu de 10 litri (10 litri) conține 9 litri (9 litri) de apă, voi adăuga 1 litru (1 litru) de ceai fermentat și voi avea un repelent excelent pentru boli. Pulverizați în mod regulat pentru a evita orice șansă de îmbolnăvire.

 Boli pe care ceaiul de coada-calului le poate trata

 Ceaiul de coada-calului este deosebit de eficient împotriva:
 Amortizarea răsadurilor  Făinare
 Rugina fasolei
Putregaiul brun european sau fructele putrezite 
Frunze de piersic 
Crusta de măr 
Acarianul erineum al strugurilor 
Diferite tipuri de Septoria și pată neagră : pată neagră de trandafir, pată neagră de arțar și pată neagră de căpșun, printre altele. 

Păstrarea excesului de ceai de coada-calului fermentat 

Ceaiul fermentat se poate păstra câteva săptămâni într-un loc destul de răcoros și întunecat. Din nou, alegeți un recipient sigilat care nu este fabricat din metal . Utilizați un butoi de lemn sau un ulcior sau butoaie de plastic. Evitați fierul, cuprul și alte recipiente asemănătoare metalelor, deoarece acestea ar reacționa cu ingredientele active și le-ar face ineficiente. Cel mai important este să păstrați ceaiul fermentat „în viață”: toate drojdiile conținute de astfel de buruieni fermentate trebuie protejate de îngheț și de valurile de căldură.

Mai multe in acest videoclip :

Comentarii