Cum se leaga corect rosiile

 



Când tufele de roșii din seră sau din grădină au crescut și au început să dea roade, este nevoie de sprijin: legarea tufelor de roșii. Și cum să legați corect roșiile într-o seră? Această procedură este relevantă de la jumătatea lunii iunie până la jumătatea lunii iulie. Dacă tufele de roșii nu sunt legate la timp, atunci se pot rupe pur și simplu sub greutatea fructelor de roșii mature. Ca rezultat, acest lucru poate distruge întreaga cultură de roșii.

 Desigur, legarea la timp și corectă a roșiilor va asigura o recoltă excelentă de roșii. Îl poți verifica cu propriile mâini. Este de remarcat faptul că legarea corectă a unei roșii, ca orice altă procedură asociată cu cultivarea legumelor, are avantajele și dezavantajele sale. Principalul dezavantaj este că, datorită legării unei roșii într-o seră, poate apărea o întrerupere a dezvoltării sistemului radicular. Într-adevăr, fără sprijin, tufele de roșii trebuie să se întărească în mod independent datorită sistemului lor de rădăcină. În timp ce legarea acționează ca o „cârjă” care susține planta. 

 Desigur, astfel de roșii vor crește și se vor dezvolta frumos. Lor sistemul rădăcină va fi mai puternic, deoarece rădăcinile vor fi forțate să intre mai adânc în sol, unde există mult mai multă umiditate și oligoelemente necesare plantelor. În plus, astfel de plante practic nu se tem de perioade scurte de secetă. La urma urmei, ei vor putea compensa lipsa ploii cu umiditate situată în straturile adânci ale solului. Cu toate acestea, plantele nu vor putea suporta fructele grele în etapele ulterioare când încep să se coacă. 

Avem nevoie de stalpi de sustinere de aproximativ 2 m. Pe masura ce planta de tomate creste va trebui sa o legam din nou. Multi gradinari leaga gresit planta de tomate. O a doua varianta, legam o sfora de tulpina plantei de tomate si o infasuram in jurul plantei. Partea superioara ar  trebui sa fie atasata de o sustinere care va sustine de fapt, intreaga planta. 

Acest sistem se poate folosi si in gradina, in aer liber de care vom atasa franghiile cu care am infasurat rosiile.


Aceasta metoda este folosita in principal in sere deoarece exista o constructie pentru frangii, de agatat,
Deci, cum să legați corect roșiile într-o seră sau grădină, astfel încât. Principalul avantaj al legării este acela de a asigura că plantele nu se deformează și nu se sparg în timp. Astăzi, există varietăți de roșii
 pentru care legarea nu este un capriciu al grădinarului, ci o necesitate. Acest lucru se aplică în primul rând soiurilor înalte de roșii. Mai ales acele plante la care înălțimea tufișului este inițial destul de mare.

Mai multe despre cum se leaga corect rosiile in videoclipul de mai jos :

Comentarii