Cea mai vindecatoare planta pentru digestie, impotriva insomniei si stresului! - Mararul

 

Frunzele de mărar, , este o legumă cu frunze verzi care are beneficii terapeutice incredibile și aplicații culinare. Provenind din familia țelinei (Apiaceae), această plantă anuală poartă numele botanic Anethum graveolens. Deși este în mare parte originar din regiunea mediteraneană și sudul Rusiei, este cultivat și utilizat pe scară largă în întreaga lume.

Cunoscuta sub numele de Suva Bhaji în hindi, Sathakuppai în tamilă și Sowa în bengaleză, crenguțele proaspete de mărar au o aromă puternică și o culoare atrăgătoare, verde închis la mare. Planta crește de obicei la o înălțime de 50-60 cm, caracterizând frunze penoase, asemănătoare ferigă, cu flori galbene strălucitoare. Datorită aromei sale ușoare de citrice, frunzele de mărar sau semințele de mărar pot fi adesea folosite ca condiment condiment, folosite ca sos pentru salate, agent de aromatizare pentru a adăuga gust supelor și curry și chiar consumate ca suc.

 În afară de aplicațiile culinare, frunzele de mărar impregnate cu puternice proprietăți digestive, antimicrobiene, anti-flatulente și cardiotonice, au fost, de asemenea, folosite de zeci de ani ca remediu ayurvedic tradițional pentru tratarea unei multitudini de afecțiuni de sănătate și de piele. 

 Crengurile proaspete de mărar sunt binecuvântate intrinsec cu o gamă largă de nutrienți, inclusiv vitamina A , C, D, riboflavină, mangan, acid folic, fier, cupru, potasiu, magneziu, zinc și fibre alimentare. Astfel, impregnate cu acești nutrienți și antioxidanți, frunzele de mărar nu numai că protejează celulele împotriva daunelor radicalilor liberi, ci și promovează vederea sănătoasă, măresc pielea, stimulează funcțiile imunitare, tratează anomaliile digestive, remediază problemele de somn, întărește sănătatea oaselor, ameliorează infecțiile respiratorii, reglează echilibrul hormonal și îmbunătățesc sănătatea reproductivă. 

 Beneficiile pentru sănătate ale frunzelor de mărar 

Reglează diabetul: Prezența ingredientului bioactiv Eugenol în frunzele de mărar prezintă proprietăți antidiabetice puternice care joacă un rol cheie în atenuarea nivelului de zahăr din sânge din organism. Producția de insulină din celulele β-pancreatice devine activă la luarea de ramuri proaspete de mărar. De asemenea, ajută în mod semnificativ la reducerea defalcării amidonului în glucoză care, la rândul său, previne vârfurile bruște de zahăr și oferă o citire echilibrată pentru diabetici.

Promovează digestia Pe lângă faptul că sunt un aperitiv puternic, frunzele de mărar caracterizează calități digestive excelente. Proprietatea anti-flatulentă a crenguțelor proaspete de mărar reduce formarea de gaze în canalul alimentar, reducând astfel balonarea, flatulența și distensia abdominală. Abundența de fibre din plantă ajută la stimularea mișcării peristaltice prin expulzarea deșeurilor din organism și, astfel, reprezintă un remediu puternic pentru constipație . În plus, proprietatea antiacide a plantei previne formarea excesivă de acizi în stomac, tratând astfel indigestia, ulcerul , gastrita și promovând o mai bună absorbție a nutrienților în organism. 

 Întărește sănătatea oaselor 

Oasele formează o parte vitală a corpului uman, deoarece oferă formă, structură și sprijin mușchilor și organelor. Datorită bunătății calciului, fierului, vitaminei D, tiaminei, riboflavinei și fibrelor, frunzele de mărar asigură creșterea și regenerarea corespunzătoare a celulelor osoase, care la rândul lor ajută la o dezvoltare structurală pozitivă a organismului. Adăugarea acestuia la dieta zilnică îmbunătățește absorbția de calciu, diminuează pierderea osoasă, prevenind astfel afecțiunile cronice precum osteoporoza . 

 Previne infectiile 

Continutul de antioxidanți și vitamina C prezentă în această plantă a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru a lupta împotriva germenilor și pentru a proteja organismul împotriva diferitelor infecții. Datorită proprietăților sale puternice antimicrobiene, frunzele de mărar nu sunt folosite doar pentru îndepărtarea bacteriilor sau germenilor din organism, ci și pentru tratarea și vindecarea rănilor. De asemenea, este extrem de benefic in tratarea tusei si racelii, reducand debilitatea generala, slabiciunea, oboseala si imbunatatirea vitalitatii generale a organismului. 

 Remedii Insomnie

 Fie că este vorba de un termen limită care se apropie la locul de muncă sau de un fel de stres sau anxietate, insomnia este comună la destul de multe persoane în stilul de viață sedentar de astăzi. Pierderea somnului poate fi extrem de debilitantă și poate duce la epuizare, letargie și, de asemenea, vă poate perturba ființa fizică și emoțională. Abundența de flavonoide și vitamine din complexul B din frunzele de mărar îl fac un remediu natural unic pentru insomnie. Adăugarea acestei plante în dieta ta zilnică nu numai că oferă un efect calmant asupra creierului și corpului prin activarea secreției diferiților hormoni și enzime, dar și reduce nivelul de cortizol. Astfel, ajută la atenuarea stresului, îmbunătățind în același timp calitatea, durata și oferind un somn liniștit. 

 Întărește imunitatea 

Datorită carierei de antioxidanți și componentelor bioactive, frunzele de mărar conferă mai multe remedii populare pentru îmbunătățirea sistemului imunitar, combaterea microbilor și protejarea organismului împotriva diferitelor infecții. De asemenea, prezintă prezența unor proprietăți puternice antibacteriene, antivirale și antifungice, care este esențială în prevenirea diferitelor tipuri de infecții. 

 Ameliorează durerea și inflamația

 Îmbogățit cu proprietăți analgezice, antiinflamatorii și analgezice puternice ale componentelor bio-active, mărarul umil reprezintă un remediu extins pentru durere și inflamație în caz de artrită și dureri articulare. De asemenea, este utilizat pentru a trata spasmele musculare dureroase, durerile musculare, afecțiunile artritice și alte situații inflamatorii. De asemenea, este extrem de eficient împotriva artritei reumatoide.

 Ameliorează problemele respiratorii Sfințit cu proprietăți puternice antiinflamatoare, antibiotice și antiastmatice, Mărarul oferă un remediu tradițional unic pentru tot felul de detresă respiratorie. Este vital în tratarea simptomelor de răceală comună, dureri de gât, tuse și gripă. Subțiază și slăbește în mod activ particulele de spută din plămâni, piept și cavitățile nazale și ușurează respirația. De asemenea, este foarte benefic pentru a oferi o ameliorare mai rapidă a tusei neproductive, astmului și a altor afecțiuni bronșice.

Pentru mai multe detalii urmariti videoclipul de mai jos :

Comentarii