De ce castravetii nu dau roade si cum remediem problema

De ce castraveții înfloresc, dar nu produc fructe si nu se leaga? O plantă de castraveți va înflori, dar nu va produce fructe dacă există o lipsă de flori masculine sau feminine pe plantă. Lipsa fructelor va apărea și din cauza polenizării slabe. Condițiile de creștere (cum ar fi temperatura, vremea și nivelul de azot) afectează, de asemenea, polenizarea și producția de flori.

 





 Lipsa florilor feminine 

Este important să ne amintim că majoritatea plantelor de castraveți sunt monoice . Aceasta înseamnă că florile masculine și feminine se găsesc pe aceeași plantă. Pe plantele monoice, florile de castravete masculin și feminin sunt produse în număr aproximativ egal. Cu toate acestea, captura este că nu sunt produse în număr egal în același timp .

 Nu ati ciupit plantele de castraveti. Ciupirea incepe cand planta are cinci frunze si isi va forma multi lastari laterali unde se afla mai multe flori feminine si implicit fructe de castraveti.

Aici e un exemplu de planta de castraveti ciupita, cu multi lastari laterali ci cu o multime de castraveti.

Aceta planta de castraveti, neciupita, are o tulpina lunga cu foarte putini lastari laterali si putine fructe. 

Nu e niciodata prea tarziu sa ciupiti varfurile la plantele de castraveti.




Trebuie sa faceti accesibile florile pentru albine si sa atrageti multe albine in gradina. Pentru asta trebuie sa plantati multe flori colorate.

Dacă planta ta de castraveți are doar flori masculine, probabil că este prea devreme în sezon pentru ca florile feminine să apară. Dacă nu există flori feminine pe planta ta de castraveți mai târziu în sezon, atunci ar putea fi timpul să investighezi de ce (și să încerci să rezolvi problema). Trebuie sa folositi plase de umbrire pentru a feri castravetii de razele solare prea puternice.

Lipsa florilor feminine este cel mai frecvent motiv și adesea nu este un motiv de îngrijorare. Plantele de castraveți ar trebui să înceapă să producă o recoltă de fructe odată ce florile feminine încep să apară. Cu toate acestea, dacă ați plantat prea târziu, temperaturile ridicate ar putea face ca unele dintre florile feminine să avorteze.


Chiar dacă aveți o mulțime de flori masculine și feminine pe planta dvs. de castraveți, ar putea exista totuși o întârziere în a pune fructele. Acest lucru se datorează faptului că castraveții nu se autopolenizează: au nevoie de albine pentru a transporta polenul de la florile masculine la cele feminine.Adesea, albinele sunt cele care transportă polenul de la florile masculine la cele feminine pentru a poleniza plantele de castraveți. 

Albinele fac adesea munca de a transporta polenul de la florile masculine la florile feminine pe plantele de castraveți. Cu toate acestea, este posibil să aveți o lipsă de albine în curtea dvs. din cauza utilizării pesticidelor (de către dvs., un vecin sau o afacere din apropiere). 

 Castraveții se autopolenizează? 

Spre deosebire de roșii, castraveții nu se autopolenizează. Ceva trebuie să transporte polen de la floarea masculină la floarea feminină pentru a începe producția de fructe. În cele mai multe cazuri, albinele și alți polenizatori îndeplinesc acest rol. Cu toate acestea, poți să o faci singur dacă este nevoie! 

 Cum să polenizezi manual florile de castraveți 

Există mai multe moduri de a poleniza manual florile de castraveți. Poți să folosești: o perie cu peri moi (cum ar fi o periuță sau o periuță de dinți) un tampon de vată floarea masculină în sine (despărțiți-o și atingeți staminele din interiorul florii masculine de interiorul florii feminine. Nu vă simțiți rău că faceți acest lucru – oricum florile masculine vor cădea și, în plus, nu pot produce fructe!) 

 După cum am menționat mai devreme, temperatura contează atunci când vine vorba de formarea florilor pentru plantele de castraveți. Temperaturile scăzute pot deteriora plantele de castraveți. Când este cald, o plantă de castraveți tinde să producă mai multe flori masculine. La temperaturi mai scăzute, o plantă de castraveți produce mai multe flori feminine. Varietatea de castraveți afectează, de asemenea, modul în care planta răspunde la diferite temperaturi. Soiul contează și în ceea ce privește momentul în care ar trebui să fie plantat un castravete, cât timp va dura să se formeze florile și cât durează fructul pentru a se maturiza.

Mai multe in videoclipul de mai jos :


Comentarii