Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

 


Pentru aceasta reteta aveti nevoie de cas proaspat ( oaie, capra, vaca, bivolita, care se lasa intr-o sita sau tifon, la scurs.

Exista multe modalitati de a pastra branza mai mult timp. O puteti framanta si pune in pungi apoi in congelator .

Exista totusi o modalitate foarte simpla de a pastra branza, la borcan in saramura.

Se prepara o saramura - 1 lingura plina de sare grunjoasa la un litru de apa. Se pune saramura la fiert, se fierbe 5 minute iar apoi se lasa sa se raceasca complet.

Se taie casul in bucati potrivite si asezati-o in borcane curate si sterilizate.

Se toarna saramura peste branza si se pot inchide bine borcanele si se duc in camara.

Inainte de o servi branza, se desareaza in apa rece. Apa calda ar putea inmuia branza.


Pentru mai multe detalii despre aceasta reteta , urmariti si videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Ingrasaminte naturale pentru rosii

Ce se planteaza in luna august

Frunzele la castraveti se ingalbenesc ? Stropeste-le cu un fungicid natural si foarte eficient !

7 legume de plantat si semanat in luna August

Bulion de rosii fara fierbere

Cultivarea usturoiului din seminte

Cum sa ai tufe de fasole pline de pastai

Pasta de tomate pentru iarna

Recoltarea semintelor de rosii

Arhivați

Afișați mai multe