Lipsa de calciu la tomate. Cel mai bun supliment de calciu pentru toate plantele!




 Cand plantele de tomate incep sa-si formeze multe fructe, nevoile lor nutritionale cresc si au nevoie de potasiu si calciu.  Desi au nevoie de foarte putin calciu, calciul ete important atat pentru fructe cat si pentru tulpini si frunze.

Deficienta de calciu apare in special la romate prin aparitia unui mucegai pe varful fructului dar apare si la alte plante precum dovlecei, ardei si pepeni.

Putem folosi coji de oua in gradina dar problema este ca ele nu pot fi absorbite imediat de plante in gradina, atunci cand noi avem nevoie pentru plante.

In schimb, putem prepara rapid o solutie din coji de oua care se zdrobesc fin, eu am folosit rasnita, si peste care se toarna otet de 9 grade.

Amestecul de substante va produce o reactie intre baza si acid. Se lasa la infuzat , aceasta solutie, cel putin 10 zile. Amestecul obtinut se dilueaza, 2 liguri de solutie la 1 litru de apa. Se stropesc plantele cu aceasta solutie care va oferi platelor , calciu imediat.

In asemenea mod, plantele care sufera de deficit de calciu vor primi o doza mare de calciu pur. Se repeta acest procedeu la fiecare doua saptamani.

Pentru mai multe detalii despre lipsa de calciu, urmariti videoclipul de mai jos :

Comentarii