Fertilizarea pepenilor verzi si galbeni

 


Creșterea propriului pepene verde poate necesita puțină muncă, dar este cu siguranță plină de satisfacții. Pentru a obține cel mai dulce și mai suculent pepene galben, ce fel de îngrășământ trebuie să folosiți pe plantele de pepene verde? 

 Nu există un program stabilit de îngrășământ pentru pepene verde. Fertilizarea este determinată de starea actuală a solului și, ulterior, de stadiul în care crește planta de pepene verde. De exemplu, este un răsad emergent sau este în floare? Ambele etape au nevoi nutriționale diferite. Când fertilizați plantele de pepene verde, utilizați îngrășământ pe bază de azot la început. 

Odată ce planta începe să înflorească, treceți la hrănirea pepenelui verde cu un îngrășământ pe bază de fosfor și potasiu. 

Pepenii verzi necesită mult potasiu și fosfor pentru o producție optimă de pepene galben. Furnizarea unui sol bogat în compost la începutul plantării va asigura, de asemenea, vițe și fructe sănătoase. Compostul ajută la îmbunătățirea structurii solului, adaugă micronutrienți și ajută la reținerea apei. Amestecați solul cu compost bine îmbătrânit amestecat în primii 15 cm de sol înainte de a pune semințele de pepene verde sau de a le transplanta. Mulcirea în jurul plantelor de pepene verde sau galben va îmbunătăți retenția de umiditate, va întârzia creșterea buruienilor și va adăuga încet materie organică bogată în azot în sol pe măsură ce se descompune. Folosiți paie sau tăieturi de iarbă într-un strat de 8-10 cm în jurul plantelor de pepene galbensi verde.

In primele faze eu folosesc ingrasaminte pe baza de azot precum gunoi de pasare. Gunoiul de pasare se acopera cu apa , se pune la maceratul doua saptamani iar solutia obtinuta se dilueaza cu apa, 10 parti.

Dupa ce pepenii au  inceput sa infloreasca si sa faca fructe mici incep si fertilizarile cu cenusa, care este bogata in fosfor si potasiu. Se imprastie cenusa in strat fin in jurul plantelor de pepene. Se poate repeta saptamanal.




Evitați utilizarea oricărui îngrășământ bogat în azot odată ce fructul s-a întărit. Excesul de azot va duce doar la frunziș de prisos și la creșterea viței și nu va hrăni fructele. O aplicare de îngrășământ care este mai mare în fosfor și potasiu poate fi aplicată în timp ce fructul se maturizează. Cel mai important, dați apă plantelor de pepene verde . Apa din belșug va permite obținerea celui mai mare, mai dulce și mai suculent fruct. Nu uda excesiv, însă. Lăsați partea de sus 2,5-5 cm să se usuce între udare. 

Mai multe aflati in videoclipul de mai jos :


Comentarii