Frunzele la castraveti se ingalbenesc ? Stropeste-le cu un fungicid natural si foarte eficient !

 

Bolile la castraveți sunt o problemă frecventă; castraveții sunt predispuși la multe boli, în funcție de locație și de climă, și pot predomina mai multe tipuri de infecții, cum ar fi, de exemplu, cladosporioza, perenosporoza, făinarea și multe alte boli. În cazul în care planta deja a fost infectată de o asemenea boală, va fi mai greu de tratat, în special dacă starea este avansată. 

Dacă observați frunze bolnave, galbene sau albicioase pe castraveți, trebuie să le îndepărtați și să prelucrați curpenii pentru a preveni răspândirea bolii. De exemplu, puteți încerca să folosiți cel mai simplu remediu – peroxidul de hidrogen. Peroxidul de hidrogen este un antiseptic foarte eficient, care poate împiedica dezvoltarea bolii. Veți avea nevoie de: – 20 ml de peroxid de hidrogen de 3%; – 1 l de apă. 

Peroxidul de hidrogen dăunează plantelor? Aproape orice în cantități mari poate fi dăunător, iar utilizarea unor doze uriașe de peroxid de hidrogen în grădină nu face excepție. Cu toate acestea, atunci când se utilizează peroxid de hidrogen pentru plante, soluția este în general diluată, ceea ce o face deosebit de sigură. De asemenea, este recunoscut de EPA al Statelor Unite, oferindu-i un sigiliu suplimentar de aprobare.



 Mod de preparare: Pentru a prepara soluția, diluați o lingură sau 20 ml de peroxid de hidrogen de 3% într-un litru de apă. Amestecați bine, apoi pulverizați-o imediat pe frunze, tratați toate frunzele sănătoase, în special partea inferioară a curpenilor și solul, unde încep să se dezvolte toți agenții patogeni. Acest tratament este cel mai bine de făcut seara, pentru a nu provoca arsuri pe frunze, funcționează mai bine ca măsură preventivă decât atunci când planta este deja bolnavă și poate fi repetat o dată la 7-10 zile ca măsură de protecție.

Deși a fost folosit și ca „îngrășământ” general, fie adăugat în timpul udării, fie pulverizat pe frunze, peroxidul de hidrogen nu este un îngrășământ, dar poate ajuta la stimularea creșterii plantelor. Cum anume? Peroxidul de hidrogen ajută la încurajarea creșterii rădăcinilor sănătoase datorită moleculei suplimentare de oxigen. Oxigenul poate ajuta rădăcinile plantelor să absoarbă nutrienții din sol. Prin urmare, acest cant suplimentar de oxigen permite mai bine rădăcinilor să absoarbă mai mulți nutrienți, ceea ce înseamnă o creștere mai rapidă, mai sănătoasă și mai viguroasă. Ca un bonus suplimentar, peroxidul de hidrogen poate ajuta la descurajarea bacteriilor/ciupercilor nedorite care pot fi pândite în grădină. 

Mai multe detalii in videoclipul de mai jos :


Comentarii