Dovlecei prajiti la borcan pentru iarna


Ingredientele pentru dovlecei prajiti la borcan pentru iarna

 1 dovlecel - 0, 600 kg;

ulei de măsline - 100 ml;

apă - 0, 2 l;

suc de lamaie - 50 ml;

ardei iute - 1 buc.;

usturoi - 5 catei;

sare - 5 g;

un amestec de ierburi uscate - după gust.

Mod de preparare:

Compoziție (0, 5 l): 

 Dovleceii tăiați în cercuri de aproximativ 1 cm grosime. Se prăjește pe ambele părți în ulei. Prăjiți căni dovlecel au nevoie de loturi mici, așezate pe tigaie într-un singur strat. Întoarceți legumele pe cealaltă parte, când devin translucide, pe cealaltă parte trebuie să se prăjească 1-1, 5 minute. Când dovleceii sunt gata (sau chiar mai bine înainte de asta), sterilizează borcanul și capacul metalic care i se potrivește. Treceți usturoiul prin presă. Semințele de ardei, tocate mărunt cu un cuțit, combinați cu usturoi. Adăugați sare, ierburi uscate și suc de lămâie la amestecul fierbinte. Se diluează cu apă fiartă. Pune recipientul cu amestecul la foc mic. Se aduce la fierbere și se încălzește, amestecând, timp de 3 minute. Umpleți borcanul cu dovlecei prăjiți. Umpleți dovleceii cu marinată fierbinte. Rulați borcanul, răsturnați, înfășurați. A doua zi, puteți rearanja gustarea într-o cămară sau alt loc unde sunt depozitate proviziile în casă pentru iarnă. 

Mâncarea pentru această rețetă se dovedește parfumată, cu gust savuros.Dovleceii pot fi preparati în diferite moduri. Mulți preferă să le mănânce sub formă prăjită, dar nu toată lumea știe că pot fi conservate pentru iarnă. Rezultatul este un fel de mâncare complet gata de utilizare, gustos și rece și încălzit. Dovleceii prăjiți pentru iarnă se pot face în diverse moduri, unele rețete vă permit chiar să faceți fără sterilizare. Va trebui să petreceți ceva timp și efort pentru prăjirea legumelor, dar altfel procesul de gătire a gustărilor sărate nu este dificil. Dovleceii prăjiți stau bine la temperatura camerei, ceea ce este, de asemenea, un avantaj al acestei țagle neobișnuite.

Pentru mai multe detalii despre aceasta reteta urmariti si videoclipul de mai jos :


Comentarii

Postări populare

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Cand se planteaza ceapa de toamna. Ce trebuie sa stii !

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Toba de porc, calbasi cu pasat , racituri

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

Arhivați

Afișați mai multe