Solutie rapida pentru prevenirea manei la rosii si castraveti

 Deoarece in luna iulie incep sa apara bolile fungice , in special la rosii si castraveti, trebuie sa stropim aceste legume pentru a preveni imbolnavirea lor. Exista multe solutii naturale care ajuta la prevenirea manei la tomate si castraveti printre care bicarbonatul de sodiu, laptele si apa oxigenata.

Mai sunt si maceratul de coada calului si de urzica dar acestea trebuie sa fermenteze doua saptamani pana la folosire.






In schimb,  putem prepara rapd o solutie in cateva minute. Avem nevoie de apa, lapte in cantitati egale. Mai adaugam bicarbonat de sodiu, aproximativ o lingura si o lingura de apa oxigenata. Amestecam bine si putem incepe sa udam plantele cu aceasta solutie.


Acest mix se poate folosi de doua ori pe saptamana pentru prevenirea bolilor fungice.


CE FACE BICARBONATUL DE SODIU PENTRU PLANTELE DE TOMATE? 

 Bicarbonatul de sodiu (bicarbonat de sodiu) este un ingredient alcalin de bucătărie care este folosit în mod obișnuit în grădinile alimentare de acasă. Pentru solurile care sunt destul de acide, poate ajuta la echilibrarea puțin pH-ul pentru o creștere mai favorabilă a plantelor. Bicarbonatul de sodiu este un fungicid natural eficient. Dacă ați avut vreodată o grădină de roșii devastată de rădăcina roșiilor, mucegaiul pudră sau alte infecții fungice, ați fi găsit o oarecare liniște cu bicarbonatul de sodiu. Bicarbonatul de sodiu funcționează prin perturbarea echilibrului ionic din structurile fungice, ajutând în cele din urmă la menținerea acestora sub control. 

 Bicarbonatul de sodiu este folosit mai degrabă ca preventiv decât ca tratament, deoarece atunci când este utilizat ca tratament, este într-adevăr eficient doar prin controlul răspândirii unei infecții existente la țesuturile plantelor sănătoase, neinfectate. De asemenea, se crede că bicarbonatul de sodiu ar putea ajuta la prevenirea infecțiilor fungice de la înflorire și la eliberarea sporilor, ceea ce ajută la controlul cât de departe se poate răspândi infecția fungică în grădină. Acest lucru poate salva alte plante de aceeași infecție, lăsând colțurile mai sănătoase ale grădinii în formă bună. Asigurați-vă că pulverizați plantele în mod regulat pentru a ține la distanță atât malul timpuriu, cât și cel târziu. 

 Pentru mai multe informatii , vizionati videoclipul de mai jos :


Comentarii