Cand se recolteaza cartofii ?

 

Când să recoltați cartofii 

Pentru depozitarea iarnă, cel mai bine este să lăsați planta și vremea să vă spună când să recoltați cartofii. Așteptați până când vârfurile viței de vie au murit înainte de a începe recoltarea. Cartofii sunt tuberculi și vrei ca planta ta să stocheze cât mai mult din acel amidon aromat posibil. Temperaturile atât ale aerului, cât și ale solului ar trebui, de asemenea, să ia în considerare momentul săpatului. Cartofii pot tolera un îngheț ușor, dar când se așteaptă primul îngheț dur, este timpul să ieșim din lopeți. În zonele în care toamna este răcoroasă, fără îngheț, temperatura solului va dicta când să culegeți cartofii. Solul dumneavoastră trebuie să fie peste 7 C.

Așteptați până târziu în sezon și luați doar ceea ce aveți nevoie, resetând cu atenție planta, astfel încât tuberculii mai mici să aibă șansa de a se maturiza. Cum se recoltează cartofii Acum că știi când să sapi cartofi, întrebarea devine cum. 
Pentru a recolta cartofi, veți avea nevoie de o lopată sau de o fura. Dacă recoltați pentru cină, introduceți furca în sol, la marginile exterioare ale plantei. Ridicați cu grijă planta și scoateți cartofii de care aveți nevoie. Așezați planta la loc și udați bine. 

După ce ați decis când să scoateți cartofii pentru depozitarea de iarnă, săpați un deal de „test” pentru maturitate. Cojile cartofilor maturi sunt groase și ferm atașate de pulpă. Dacă cojile sunt subțiri și se freacă ușor, cartofii sunt încă „noui” și ar trebui lăsați în pământ pentru încă câteva zile. 

Mai multe despre recoltarea cartofilor , in videoclipul de mai jos:

Comentarii