Ce facem cu crinii dupa inflorire- taierea crinilor

 


Experții arată că este esențial să tăiați și să tăiați crinii, urmat de mulci pentru o creștere mai sănătoasă. În acest articol, veți descoperi sfaturi despre când și cum să tăiați crinii pentru a oferi o creștere optimă pentru sezonul de înflorire. După vârful înfloririi, florile uzate trebuie eliminate imediat. Dacă există flori sau muguri de crin proaspăt, se poate tăia și folosi în scopuri decorative. Florile uzate trebuie îndepărtate manual sau tăiate cu foarfece, deoarece acest lucru împiedică planta să irosească resursele pentru a produce semințe. Acest lucru este mai ales dacă mugurii disponibili vor fi utilizați în sezonul următor.

Aveți grijă să îndepărtați numai florile uzate, deoarece îndepărtarea frunzelor face ca plantele să producă mai puțină energie. 

Tunderea crinilor

 Tăierea este esențială pentru creșterea sănătoasă a oricărei plante. Crinii au nevoie de tăiere după înflorire pentru a face loc unei noi creșteri în sezonul următor. Tăierea prematură a crinilor este un dezavantaj, deoarece poate duce la scăderea semnificativă a înfloririi și a creșterii. Este lăudabil să tăiați crinii la sfârșitul toamnei, când frunzele sunt maro și cad. În timpul tăierii, utilizați foarfece ușoare cu lame ascuțite pentru a administra tăieturi curate și, de asemenea, asigurați-vă că foarfecele sunt dezinfectate pentru a preveni infecțiile plantelor. Puteți face dezinfectantul folosind apă și oțet în raport de 2:1.

Crinii cu capul uscat ajută, de asemenea, la curățarea aspectului plantei, deoarece florile și mugurii uscati nu sunt atrăgătoari din punct de vedere estetic. Aveți grijă să îndepărtați numai florile uzate, deoarece îndepărtarea frunzelor face ca plantele să producă mai puțină energie. 


Odată ce tăiați crinii, este esențial să aplicați mulci, deoarece ajută solul să rămână umed în timpul iernii. Mulciul acționează și ca izolație împotriva frigului, prevenind astfel înghețarea solului. Mulciul este pentru a proteja rădăcinile până după primul îngheț din primăvară. 

Mulciul va fi eliminat odată ce vor apărea lăstari noi și va fi nevoie de spațiu.În cele din urmă, tulpinile de crin vor deveni galbene sau maro, dar nu trebuie tăiate înapoi decât după primul îngheț . Acest lucru se datorează faptului că tulpinile îngălbenite joacă încă un rol în furnizarea energiei necesare pentru următorul sezon de înflorire. Crinii sunt de obicei tăiați toamna și primăvara, când plantele au murit complet, iar frunzele și tulpinile nu mai servesc unui scop.

Pentru mai multe informatii urmariti videoclipul de mai jos :


Comentarii