Frunze galbene si boli la fasole ? Tratament rapid !




Fasolea are rădăcini puțin adânci, așa că aveți grijă când prășiți pentru a preveni rănirea rădăcinilor. Îndepărtați orice resturi vegetale vechi din zonă, deoarece acestea pot găzdui organisme de boală. Pentru a vă asigura că solurile nu transferă boli la fasole, practicați anual rotația culturilor . Dacă mai aveți frunze galbene pe fasole, cauza este probabil boala. Frunzele galbene ale plantelor de fasole din grădină pot avea mai multe cauze, deși cele mai frecvente se datorează, de obicei, virusului mozaicului sau mucegaiului. 

Când o bacterie este de vină pentru frunzele galbene ale fasolei, primul semn al unei probleme sunt petele de apă sau marginile uscate, maro ale frunzelor. Acest lucru progresează pentru a cuprinde întreaga frunză și face ca frunzișul să moară și să cadă. Pierderea foliară diminuează capacitatea plantei de a aduna energie solară și minimizează sănătatea boabelor. Frunzele galbene de pe plantele de fasole ar putea fi cauzate de blenă. Halo blight este o boală care provoacă pete galbene rotunde, care se amestecă încet pentru a îngălbeni întreaga frunze. Bacteriile care provoacă această boală trăiesc în sol sau sunt introduse în sămânța infectată. Alegeți o sămânță care este rezistentă la mizerie și rotiți-vă cultura de fasole. 

Fasolea de grădină cu frunze galbene poate fi și rezultatul unei infecții virale. Virusul mozaic poate afecta multe tipuri diferite de legume și există mai mulți virusuri mozaic de fasole , care apar în diferite regiuni ale țării. Simptomele inițiale sunt pete multicolore pe frunze, care lasă loc unei frunze complet galbene până la maro. Dacă fasolea de tufă sau de bob are frunze galbene, problema ar putea fi un virus. Din păcate, nu există leac. 

Problemele virușilor se pot dezvolta din cauza nivelurilor scăzute de nutrienți sau chiar a leziunilor cauzate de erbicide, dar cel mai probabil sunt de la semințe de fasole infectate. Nu păstrați semințele de la an la an, deoarece acestea pot adăposti virusul. Unii virusuri sunt transmise și de la insectele suge, cum ar fi afidele . Practicați un bun control al dăunătorilor și utilizați o sămânță de fasole rezistentă la mozaic pentru a reduce șansa de apariție a frunzelor galbene pe fasole.

 Pentru un tratament rapid avem nevoie de 1 l de apa, 1 lingura de bicarbonat se sodiu si o lingura de apa oxigenata. Se amesteca bine se se stropesc bine plantele de fasole, pe toate partile. Repetam tratamentul o data la trei zile.


Urmariti videoclipul de mai jos pentru a afla mai multe despre frunze galbene la fasole :

Comentarii