Cum dublam sau marim dimensiunea rosiilor





Acidul acetilsalicilic este ingredientul activ al aspirinei și este derivat din acidul salicilic, care se găsește în mod natural în scoarța de salcie și în mulți alți copaci. Acest remediu natural poate crește cu adevărat sănătatea plantelor tale. Încercați apă cu aspirină pentru plante și vedeți dacă recoltele și sănătatea generală a plantelor se îmbunătățesc. 

 O aspirina se dizolva intr-un litreu de apa. Utilizarea aspirinei pe plante pare a fi benefică, dar întrebarea este: de ce? Aparent, plantele produc singure cantități mici de acid salicilic atunci când sunt stresate. Această cantitate mică ajută plantele să facă față când sunt atacate de insecte, uscate, subhrănite sau poate chiar se confruntă cu o boală. Componenta ajută la întărirea sistemului imunitar al plantei, la fel ca și pentru noi. O soluție diluată de apă cu aspirină pentru plante asigură o germinare accelerată și o oarecare rezistență la boli și dăunători. S-a demonstrat că aspirina din grădinile de legume crește dimensiunea și randamentul plantelor. 

  Utilizarea aspirinei (pentru acidul salicilic) pentru a crește tomate mai sănătoase are baze științifice. Pulverizarea sau udarea plantelor cu o soluție de aspirină declanșează sistemele lor naturale de apărare care luptă împotriva bacteriilor, ciupercilor și virușilor. Ceea ce faci prin utilizarea aspirinei în grădina ta determină roșiile să lupte devreme împotriva bolilor și amenințărilor. Porniți toate sistemele naturale de apărare ale plantei de tomate înainte ca o amenințare să sosească efectiv. Pulverizati rosiile cu aceasta solutie inofensiva.

Se poate folosi si la alte plante pentru o actiune benefica, cum ar fi ardeii, vinetele sau chiar si flori.

Tratamentul se poate repeta saptamanal pentru o buna sanatate a plantelor.


Pentru mai multe detalii urmariti videoclipul de mai jos :

Comentarii