Castraveți marinați dulci-acrișori. Se pune totul în borcan și în 15 minute sunt gata!




Muratul castraveților este o modalitate bună, ca să nu mai vorbim de gustoasă, de a le conserva în siguranță. Când nu putem culege castraveți proaspeți din grădină în timpul iernii, este plăcut să putem scoate un borcan cu murături din cămară. Atâta timp cât urmați rețete din surse de încredere și țineți cont de siguranța alimentelor pe tot parcursul procesului de murare, vă puteți bucura și de castraveți pe tot parcursul anului. tilizați următoarele îndrumări pentru a selecta cei mai buni castraveți pentru murat: Culege castraveții devreme în timpul zilei pentru o aromă mai bună. 

Alegeți o varietate fragedă de murătură. Nu cumpărați castraveți cerați produși comercial pentru murătură - acidul sau sarea nu îi vor pătrunde corect. Alegeți întotdeauna castraveți fermi, fără pete. 

Pregătirea castraveților 

Spălați bine castraveții, în special în jurul zonei tulpinii, pentru a îndepărta pământul care poate conține bacterii. Aruncați castraveții cu semne de mucegai sau deteriorați. Tăiați capătul florii pentru a preveni înmuierea murăturilor. Murați în 24 de ore de la culesul castraveților.

– crenguțe de mărar cu umbreluțe (10-12 g);

– 1 cățel mare de usturoi;

– ardei iute (după gust);

– 7-10 boabe de piper negru;

– 1 frunză de dafin;

– 610-630 g de castraveți;

– 430-450 ml de apă;

– 15 g de sare;

– 30 g de zahăr;

– 30 ml de oțet de 9%.


Despre reteta rapida de castraveti marinati , vedeti in videoclipul de mai jos :

Comentarii