Salata de castraveti cu marar la borcan pentru iarna

 


Pentru ca păstrarea pentru o lungă perioadă de timp să-și păstreze nu numai gustul și aroma, ci și vitaminele, trebuie să pregătiți cu atenție mâncărurile și produsele. Legumele în sine trebuie să fie bine spălate și curățate de murdărie, deoarece curățenia este cheia succesului. În primul rând, trebuie să sterilizați corect borcanele, deoarece dacă se face incorect, conservarea se va deteriora rapid. Cel mai adesea recipientele sunt sterilizate pe o cratiță. Tot ce aveți nevoie este să turnați apă într-un recipient, să-l puneți pe foc și să puneți o grătar sau o strecurătoare metalică deasupra căreia va sta pe maluri. Aburul dezinfectează recipientele de sticlă timp de 12-18 minute. Apoi puneți recipientele pe o cârpă curată și fierbeți capacele aproximativ 20 de minute într-o cratiță. 

 Sterilizarea recipientului se poate face cu ajutorul unui boiler dublu. Singurul dezavantaj este că nu conține mai mult de 2 cutii. Trebuie să puneți un recipient curat în dispozitiv și să setați modul „Gătire”, timpul de tratament termic este de 15-25 de minute. Apoi, pregătiți produsele. Toate ingredientele trebuie spălate bine, dacă trebuie să periați și să tăiați organul tulpină. Apoi produsele sunt tăiate în conformitate cu rețeta și puteți începe să pregătiți o salată de castraveți cu ceapă pentru iarnă.

O reteta simpla si gustoasa de salata de castraveti, ceapa si marar pentru iarna.
Castravetii se culeg, se spala bine si se taie in felii de aceasta dimensiune.
Ceapa se curata si se taie, dupa preferinte, in feliute mai groase sau mai subtiri. Cantitatea de ceapa folosita este optionala, dupa preferinte, eu am pus o ceapa la 4-5 castraveti.

Mararul, cantitatea tot dupa preferinte, se toaca marunt, Se amesteca bine si se pune continutul in borcane curate.
Se indeasa bine borcanele iar aopi se toarna apa rece. Se adauga sare, o lingurita la un borcan de aprx. 800 ml si o jumatate de lingurita la un borcan de aprx. 400 ml.

 Se adauga zahar, o lingurita la un borcan de aprx. 800 ml si o jumatate de lingurita la un borcan de aprx. 400 ml.

 Se adauga otet, o lingura mare la un borcan de aprx. 800 ml si o jumatate de lingura la un borcan de aprx. 400 ml.
Se inchid borcanele si se agita putin pentru a se amesteca bine toate ingrediente. Se aseaza borcanele intr-o oala si se pun la sterilizat, bain marie, 20 de minute la foc foarte mic.

Vedeti si reteta video :

Comentarii