De ce cad penele la gaini

 


Pierderea penelor de pui din cauza napării anuale

 Primul și cel mai comun motiv pentru care puii își pierd penele este „ năparirea anuală ”. O naparlire este atunci când un pui își aruncă pene vechi și le înlocuiește cu pene noi. Puii de găină naparlesc la sfârșitul sezonului de ouat, toamna. Acest lucru este în mod normal strâns legat de orele de lumină. Deci, în timpul toamnei, când există o scădere a numărului de ore de lumină, vă puteți aștepta ca puii dvs. să înceapă năparirea. 

 Puii de găină pot provoca pierderea penelor de pui 

O găină care dorește să-și eclozeze propriii pui și va depune peste ouă toată ziua. Veți observa cu ușurință că nu va părăsi cutia de cuib și mănâncă rar. 

Pierderea penelor de pui cauzată de paraziți și boli 

Pe lângă năpârlire, 0 altă ocazie în care pierderea penelor poate avea loc în întreaga turmă este atunci când puii tăi au o boală sau sunt infectați cu paraziți. Paraziții pot face ca găinile tale să-și piardă penele și, de asemenea, să nu mai depună ouă. Cei mai frecventi paraziti sunt paduchii si acarienii rosii. Acarienii vor trăi în coșul de găini și apar doar în timpul nopții pentru a suge sânge de la găini. În timp ce păduchii trăiesc de fapt pe corpurile găinilor, deci sunt mai ușor de observat. În ambele cazuri, puteți folosi praful de pasăre de la magazin pentru a elimina paraziții. Dacă tratați acarieni, puteți împrăștia praful  în coteț, în timp ce dacă tratați păduchi, trebuie să aplicați praful direct pe puii dvs. 

 Pentru a preveni revenirea oricăruia dintre paraziți, asigurați-vă că vă curățați în mod regulat cotetul  de găini .

 Cocoșii pot fi cauza pierderii penelor de pui 

 În mod surprinzător, cocoșii pot fi cauza ca și gainile să-și piardă penele. Când cocoșii se împerechează cu găinile, cocoșul se ține de spatele găinii cu ciocul - acest lucru este cunoscut sub numele de călcare. Când se întâmplă acest lucru, cocoșul poate smulge cu ușurință penele din gâtul și spatele găinii. Dacă cocoșul se împerechează doar cu o anumită găină, atunci chelierea poate fi foarte evidentă! Din fericire, dacă cocoșul tău este așezat cu mai multe găini, atunci această chelie nu va fi vizibilă.

Mai multe aflati in videoclipul de mai jos :

Comentarii