Porumb fiert la borcan pentru iarna

 
Oricine poate învăța cum să conserve porumb. Cu toate acestea, va trebui să aveți o conserve sub presiune , deoarece porumbul este un aliment cu conținut scăzut de acid. Alimentele cu aciditate scăzută trebuie gătite la o temperatură foarte ridicată (sub presiune) pentru a le păstra pentru păstrare pe termen lung. Temperaturile ridicate ajută la distrugerea oricăror bacterii prezente care ar putea să vă facă rău. 

Scoateți cojile și mătasea de porumb din fiecare spic de porumb și clătiți spicele de porumb. Dați porumbul în clocot și îl fierbeți timp de 30 de minute – dacă este fraged, și 1 oră – dacă este copt.

Luați 1 borcan sterilizat de 3l și un capac sterilizat. Așezați știuleții calzi în borcan. La sfârșit, puteți tăia știuletele bucăți, ca să intre bine în borcan. Apoi adăugați sare (o lingura de sare la un litru de apa), turnați apă și acoperiți borcanul cu capac.

Așezați la baza cratiței o cârpă sau o bucată de tifon, puneți borcanul, turnați apă caldă, cât să acopere 2/3 din borcan, și dați apa în clocot. Sterilizați borcanul timp de 30- 40 de minute la foc mic.

Mai multe aflati in videoclipul de mai jos :


Comentarii

Postări populare

Ingrasaminte naturale pentru rosii

Frunzele la castraveti se ingalbenesc ? Stropeste-le cu un fungicid natural si foarte eficient !

Ce se planteaza in luna august

7 legume de plantat si semanat in luna August

Bulion de rosii fara fierbere

Cultivarea usturoiului din seminte

Cum sa ai tufe de fasole pline de pastai

Pasta de tomate pentru iarna

Recoltarea semintelor de rosii

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Arhivați

Afișați mai multe