Porumb fiert la borcan pentru iarna

 




Oricine poate învăța cum să conserve porumb. Cu toate acestea, va trebui să aveți o conserve sub presiune , deoarece porumbul este un aliment cu conținut scăzut de acid. Alimentele cu aciditate scăzută trebuie gătite la o temperatură foarte ridicată (sub presiune) pentru a le păstra pentru păstrare pe termen lung. Temperaturile ridicate ajută la distrugerea oricăror bacterii prezente care ar putea să vă facă rău. 

Scoateți cojile și mătasea de porumb din fiecare spic de porumb și clătiți spicele de porumb. Dați porumbul în clocot și îl fierbeți timp de 30 de minute – dacă este fraged, și 1 oră – dacă este copt.

Luați 1 borcan sterilizat de 3l și un capac sterilizat. Așezați știuleții calzi în borcan. La sfârșit, puteți tăia știuletele bucăți, ca să intre bine în borcan. Apoi adăugați sare (o lingura de sare la un litru de apa), turnați apă și acoperiți borcanul cu capac.

Așezați la baza cratiței o cârpă sau o bucată de tifon, puneți borcanul, turnați apă caldă, cât să acopere 2/3 din borcan, și dați apa în clocot. Sterilizați borcanul timp de 30- 40 de minute la foc mic.

Mai multe aflati in videoclipul de mai jos :


Comentarii

Postări populare

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Cand se planteaza ceapa de toamna. Ce trebuie sa stii !

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Toba de porc, calbasi cu pasat , racituri

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Arhivați

Afișați mai multe