Porumb fiert la borcan pentru iarna

 




Oricine poate învăța cum să conserve porumb. Cu toate acestea, va trebui să aveți o conserve sub presiune , deoarece porumbul este un aliment cu conținut scăzut de acid. Alimentele cu aciditate scăzută trebuie gătite la o temperatură foarte ridicată (sub presiune) pentru a le păstra pentru păstrare pe termen lung. Temperaturile ridicate ajută la distrugerea oricăror bacterii prezente care ar putea să vă facă rău. 

Scoateți cojile și mătasea de porumb din fiecare spic de porumb și clătiți spicele de porumb. Dați porumbul în clocot și îl fierbeți timp de 30 de minute – dacă este fraged, și 1 oră – dacă este copt.

Luați 1 borcan sterilizat de 3l și un capac sterilizat. Așezați știuleții calzi în borcan. La sfârșit, puteți tăia știuletele bucăți, ca să intre bine în borcan. Apoi adăugați sare (o lingura de sare la un litru de apa), turnați apă și acoperiți borcanul cu capac.

Așezați la baza cratiței o cârpă sau o bucată de tifon, puneți borcanul, turnați apă caldă, cât să acopere 2/3 din borcan, și dați apa în clocot. Sterilizați borcanul timp de 30- 40 de minute la foc mic.

Mai multe aflati in videoclipul de mai jos :


Comentarii