Cand si de ce se culca ceapa la pamant inainte de recoltare

 

Dacă intenționați să folosiți ceapa imediat, plierea frunzelor de ceapă nu este cu adevărat necesară. Cu toate acestea, dacă scopul tău este să depozitezi ceapa pentru iarnă, rularea frunzelor de ceapă încurajează ceapa să devină maro și să nu mai ia apă, stimulând astfel procesul final de coacere. Când seva nu mai curge prin planta de ceapă, creșterea se oprește și ceapa va fi în curând gata de recoltat și de vindecare pentru depozitare. 

Cum se culca ceapa ?

Aceasta este partea ușoară. Îndoiți tulpinile de ceapă când încep să se îngălbenească și să cadă singure. Acest lucru se întâmplă atunci când ceapa este mare și vârfurile sunt grele. Odată ce ați îndoit partea de sus a cepei, lăsați ceapa în pământ câteva zile. Rețineți apă în timpul acestei perioade de coacere finală. 

 Tehnica de pliere a frunzelor depinde în totalitate de tine. Dacă ești un grădinar ordonat și dezordinea te înnebunește, poți îndoi blaturile cu grijă, creând rânduri care să țină patul de ceapă ordonat. Pe de altă parte, dacă ai tendința de a fi lejer în ceea ce privește aspectul grădinii tale, pur și simplu treci prin plasturele de ceapă și pășește pe vârfuri. Nu calca insa direct pe bulbii de ceapa. 

Când vârfurile de ceapă devin maro și ceapa se smulge ușor din sol, este timpul să recoltați ceapa . Recoltarea cepei se face cel mai bine într-o zi uscată și însorită. Ceapa se culca cu doua - trei saptamani inainte de recoltarea ei, timp in care nu se uda. 

Mai multe despre culcarea cepei in videoclipul de mai jos :


Comentarii