Cum grabim coacerea rosiilor - cenusa pentru rosii

 



Exista mai multe metode prin care se poate grabi coacerea la tomate cum ar fi defolierea masiva, taierea varfului plantei precum si o copilire corecta.

Dar putem folosi si cenusa de lemn pentru a avea rosii coapte mai devreme. Putem folosi apa de cenusa care este cea mai buna. Avem nevoie de un pahar de cenusa de aproximativ 400 ml si 5 l de apa. Se lasa peste noapte la macerat si cu aceasta apa se uda rosiile.


O putem folosi si asa simplu prin presarare in strat fin in jurul rosiilor. Nu se intampla absolut nimic daca ajunge pe frunze. Ideal ar fi sa o aplicam dupa ploaie sau inainte de udare.


Cenușa de lemn ca îngrășământ: 

Cenușa de lemn are mai mulți nutrienți pe care plantele tale de roșii vor fi gata să le absoarbă. Nivelurile acestor nutrienți pot varia în funcție de tipul de lemn pe care îl ardeți - lemn de esență tare sau lemn de esență moale. Unii sugerează că lemnul de esență tare are mai mulți nutrienți în comparație cu lemnul de esență moale. Dar, nu contează ce folosiți, probabil că va fi bogat în calciu, potasiu și magneziu. O cantitate bună de calciu nu numai că vă menține roșiile sănătoase, ci și previne putregaiul de la capătul florii dacă solul dumneavoastră are deficit de calciu. 

 Potasiul este și mai important pentru a crește randamentul plantelor. Joacă un rol și mai mare decât calciul în sănătatea generală a roșiilor tale, iar colorarea acesteia și nivelurile scăzute de potasiu din sol conduc la roșii pete și crește posibilitățile de umerii galbeni.

Magneziul este un alt nutrient esențial pentru menținerea frunzelor plantelor de tomate verzi și puternice, astfel încât acestea să continue să absoarbă lumina soarelui. Frunzele galbene și ondulate sunt un semn că solul tău are deficit de magneziu.

Mai multe despre aplicarea cenusei la rosii, in videoclipul de mai jos :


Comentarii