De ce cad florile la castraveti ?

 


Plantele de castraveți produc adesea o mulțime de flori, iar mulți grădinari de acasă ar putea fi alarmați deoarece aceste flori cad fără să producă fructe. Castraveții și alți membri ai familiei Cucurbitaceae produc flori masculine și feminine. Florile femele trebuie polenizate de mascul sau fructele nu se vor dezvolta. Deși este normal ca florile masculine să cadă din plantă, florile feminine nu ar trebui să cadă. Primele 10 până la 20 de flori produse pe majoritatea soiurilor de plante de castraveți de grădină sunt masculine, iar planta poate produce aceste flori masculine până la 10 zile înainte de a se produce orice flori feminine. P

Pentru a produce fructe, polenul de la florile masculine trebuie transportat către florile feminine. Albinele și alte insecte polenizatoare asigură acest transfer de polen. Când polenizatorii vizitează pentru a colecta nectar, ei transportă și răspândesc polenul masculin la florile feminine. Dacă ambele flori s-au deschis și au căzut fără formarea de fructe, aceasta indică o polenizare slabă. Soiurile ginece și partenocarpice sunt o excepție. Plantele ginoice au flori predominant feminine care sunt polenizate de florile masculine de la alte plante. 

Soiurile de castraveți partenocarpici sau fără burples au toate florile feminine și sunt fără semințe, deoarece fructele sunt produse fără polenizare, dar acest tip de castraveți este cultivat de obicei în sere. Florile masculine care cad din planta ta de castravete este normal. Cele mai timpurii înfloriri masculine cad adesea înainte ca florile feminine să fie produse sau înainte de apariția oricăror fructe. Înflorirea ulterioară scade și ele odată ce și-au consumat polenul.

 Odată ce apare cea de-a doua înflorire a florilor masculine, se produc flori feminine și acestea nu scad. Florile feminine care cad din planta de castraveți indică de obicei că ceva împiedică polenizarea reușită. Condițiile climatice extreme, cum ar fi căldura sau frigul excesiv, pot cauza lipsa activității polenizatorilor. Unele insecticide utilizate în mod obișnuit, cum ar fi carbaril, sunt foarte toxice pentru albine și, de asemenea, pot scădea populațiile din jurul plantelor tale. Dacă sunt necesare aplicații de insecticide, încercați să le cronometrați în perioadele răcoroase sau când albinele nu sunt active pentru a evita afectarea populațiilor. Grădinarii de acasă pot compensa lipsa de albine și alți polenizatori și pot preveni căderea florilor feminine, polenizându-și ei înșiși castraveții. 

Transferați polenul de la florile masculine la cele feminine folosind o pensulă mică pentru acuarelă sau un tampon de bumbac . Creșteți populațiile de insecte polenizatoare prin utilizarea plantelor însoțitoare, cum ar fi coriandru, șoricelă, trifoi dulce alb și mentă. Aceste plante atrag polenizatorii naturali și alte insecte benefice, inclusiv prădătorii naturali ai dăunătorilor distructivi.

Mai multe urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii