Întotdeauna hrănesc varza cu acest ingrasamant și leagă capete mari și puternice de varză!





Poate ați auzit că varza este o hrănitoare grea. Când cultivați varză , sunt necesare cantități adecvate de nutrienți pentru a produce capete mari cu frunze sănătoase. Îmbogățirea solului de grădină cu compost organic este una dintre cele mai bune modalități de a furniza nutrienții necesari pentru hrănirea plantelor de varză. Când utilizați compost de casă, încorporați5-10 cm de compost în solul grădinii la sfârșitul toamnei sau la începutul iernii. 

Acest lucru dă timp compostului să se descompună complet, astfel încât nutrienții valoroși sunt gata pentru plante în primăvară. Odată ce plantele de varză au fost transplantate într-un pat de grădină pregătit, continuați să aplicați îngrășământ de varză la fiecare trei până la patru săptămâni până când încep să se formeze capete.

 Eu folosesc cenusa caci contine fosfor si potasiu da nu opresc fertilizarile cu azot caci azotul ajuta varza sa-si formeze frunze mari.

Un ingrasamant bogat in azot este gunoiul de pasare fermentat. Avem nevoie de gunoi de pasare uscat , se toarna apa peste el si se lasa la fermentat 14 zile. 

Solutia obtinuta se dilueaza o paete solutie - 10 parti apa. Se uda varza cu acest ingrasamant natural bogat in azot o data pe saptamana. Gunoiul de pasare poate fi inlocuit cu orice gunoi de animal uscat.

Udă plantele de varză înainte ca solul să se usuce complet. Nu numai că plantele de varză preferă un sol umed constant, dar apa este esențială pentru absorbția nutrienților din sol.

Mai multe despre ingrasaminte naturale la varza , in videoclipul de mai jos :

Comentarii