Cu ce fertilizam sfecla rosie pentru o recolta bogata




Cel mai bun îngrășământ pentru plantele de sfeclă conține mai puțin azot și mai mult fosfat și potasiu. Asta pentru că fosfatul și potasiul încurajează dezvoltarea puternică a rădăcinilor și, la urma urmei, sfecla este o leguma rădăcinoasa. Sacii de îngrășământ arată cât de mult conțin din fiecare, iar raportul NPK potrivit pentru sfeclă este în general 5-10-10

 Pentru a avea o recolta mare de sfecla cu radacini mari , trebuie sa o fertilizam corect.

Puteți planta semințele de sfeclă după ultimul îngheț până la mijlocul verii . Semințele ar trebui să germineze în cinci până la 12 zile dacă totul este bine. Ar trebui să fiți gata să vă recoltați sfecla în aproximativ două luni, în funcție de soi.

Inainte de plantare trebuie sa inbogatim solul cu compost iar apoi trebuie sa o hranim cu ingrasaminte pe baza de posfor si potasiu. Cenusa din lemn este ideala. Nu contine azot si este bogata in aceste elemente.
Presaram cenusa in strat fin , pe pamantul din jurul sfeclei o data la doua saptamani. Acest lucru o va ajuta sa se devlote si sa creasca bine. Pe de alta parte, o puteti recolta rapid.

Mai multe despre fertilizarea sfeclei cu ingrasaminte naturale, urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii