De ce cad florile la vinete

 Nu există un sentiment mai mare decât să vă înmulțiți cu atenție propriile vinete ( Solanum melongena ), să hrăniți răsadurile și să priviți primele flori  înflorind.

Și nu există nici un sentiment mai rău decât să privești acele flori câștigate cu greu cazând imediat de pe plantă.

S-ar putea să vă întrebați dacă florile ar trebui să cadă la un moment dat. Sau poate sunt mov și drăguțe, iar apoi par să cadă fără niciun motiv 

5 motive pentru care îți cad florile de vinete

 Eșecul de a se autopoleniza

 Prea multă apă – sau prea puțină 

Temperaturi stresante 

Plantarea târzie – sau prea devreme 

Fertilizarea excesivă sau insuficientă

Când vine vorba de apă, vinetele le place să primească cel puțin o udare adâncă și lentă o dată pe săptămână. Solul nu ar trebui să se usuce complet, așa că dacă băgați degetul cu un centimetru în jos în sol la câteva zile după udare și simțiți că oasele sunt uscate, este timpul să udați din nou.

În schimb, dacă udați în exces planta și este lăsată constant în apă stătătoare, aceasta va afecta negativ și dezvoltarea florii. Vinetele nu sunt fani ai picioarelor umede sau a solului suprasaturat.

Udarile de dimineata devreme sunt ideale, deoarece dau radacinilor sansa de a bea umiditatea inainte ca caldura sa o poata scoate imediat din sol, ceea ce se intampla daca incercati sa va udati plantele in cea mai fierbinte parte a zilei.

Mai multe depre caderea florilor si fructelor la vinete in videoclipul de mai jos :


Comentarii