De ce se ingalbenesc frunzele la rosii ?

 

Azotul este cea mai frecventă cauză, deoarece oamenii, în general, nu fertiliză suficient roșiile.

Roșiile sunt hrănitoare grele, ceea ce înseamnă că planta necesită de două ori cantitatea de îngrășământ de care are nevoie un castravete și chiar de patru ori mai mult decât fasolea.

Dacă nu fertilizați suficient cu azot, frunzele mai vechi vor începe să devină galbene și, în multe cazuri, pot cădea. Frunzele mai bătrâne se îngălbenesc pentru că își furnizează azotul frunzelor mai tinere pentru a supraviețui.

Îngălbenirea frunzelor poate fi, de asemenea, rezultatul unei deficiențe de fier a plantei, dar acest lucru va fi cel mai proeminent la frunzele cele mai tinere. Cu toate acestea, o deficiență de magneziu va produce îngălbenire care arată mai mult ca pete sau pete pe frunzele mai vechi.

„Cele trei – azot, fier și magneziu – sunt cele mai comune deficiențe nutriționale cărora cultivatorii ar trebui să le acorde atenție și să le fertilizeze în mod regulat”

Bolile se pot prezenta cu frunze galbene

Majoritatea bolilor fungice și bacteriene provoacă un fel de îngălbenire.
Chiar dacă nu cunoașteți cauza, îndepărtați orice frunză galbenă și aruncați-o în cazul în care este bolnavă, astfel încât să nu se răspândească și să nu infecteze pe altele.

Daca suspectati o boala fungica, atunci aplicati un frungicid sau faceti un macerat de urzica, este antifungic si bogat in azot.
Daca este doar lipsa de azot , adaugati ingrasaminte precum zat de cafea sau gunoi de animale. Gunoiul de pasare este excelent, deoarece pe langa azot contine si alte elemente si minerale de care planta de tomate are nevoie.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii