Azotul este cea mai frecventă cauză, deoarece oamenii, în general, nu fertiliză suficient roșiile.
Roșiile sunt hrănitoare grele, ceea ce înseamnă că planta necesită de două ori cantitatea de îngrășământ de care are nevoie un castravete și chiar de patru ori mai mult decât fasolea.
Dacă nu fertilizați suficient cu azot, frunzele mai vechi vor începe să devină galbene și, în multe cazuri, pot cădea. Frunzele mai bătrâne se îngălbenesc pentru că își furnizează azotul frunzelor mai tinere pentru a supraviețui.
Îngălbenirea frunzelor poate fi, de asemenea, rezultatul unei deficiențe de fier a plantei, dar acest lucru va fi cel mai proeminent la frunzele cele mai tinere. Cu toate acestea, o deficiență de magneziu va produce îngălbenire care arată mai mult ca pete sau pete pe frunzele mai vechi.
„Cele trei – azot, fier și magneziu – sunt cele mai comune deficiențe nutriționale cărora cultivatorii ar trebui să le acorde atenție și să le fertilizeze în mod regulat”
Comentarii
Trimiteți un comentariu