Tort Triunghi Caramel - După rețeta celor mai buni cofetari turci



 Aceasta este o rețetă minunată de desert care vă va însenina masa la evenimente și ocazii.

Ar trebui neaparat sa incercati aceasta reteta de desert, este foarte usor de facut si are consistenta perfecta.

Acum, să vedem cum să facem această rețetă delicioasă de tort triunghi cu caramel și de ce ingrediente vom avea nevoie.

Ingrediente pentru Caramel Trileće

6 oua

1,5 cani de zahar

1 cana de apa

2 cani de faina

1 pachet de praf de copt

1 pachet de vanilina


pentru șerbet

5 căni de lapte

1 cană de zahăr

1 pachet de smântână (200 ml)


Pentru sos de caramel

1,5 cani de zahar

2,5 cani de apa

1,5 linguri de amidon de porumb


Pentru stratul superior,

1 pachet de smântână proaspătă și

1 cană de lapte


Cum se face caramelul Trileće

Bateți ouăle și zahărul până devine spumos. Apoi adăugați o cană de apă și amestecați. Adăugați făina cernută, praful de copt și extractul de vanilie și bateți cu un mixer.

Se toarna pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Hai sa gatim in setarea preincalzita fara ventilator la 185 de grade. Gata in aproximativ 25-30 de minute. Scoateți tortul copt din cuptor și când se răcește, întoarceți-l și îndepărtați hârtia de copt.

Pentru a face șerbet, transferați laptele, zahărul și smântâna într-un recipient potrivit și amestecați până când zahărul se dizolvă. Să-l punem pe tort.

Bateți 1 pachet de smântână și 1 cană de lapte rece. Se lasa 2 linguri de frisca sa decoreze blatul, restul se toarna deasupra, se intinde uniform si se da la frigider.

Pentru sosul de caramel puneti zaharul intr-o tigaie. Se lasa sa se topeasca la foc mic si cand capata culoarea caramelului se toarna peste el 1 cana de apa. Când zahărul înghețat se topește, amestecați 1,5 căni de apă cu amidonul de porumb și turnați peste sosul de caramel. Să continuăm să amestecăm la foc mic.

Cand se ingroasa, se scoate de pe aragaz si se pune intr-un bol sa se raceasca. Cand se raceste, intindem uniform sosul de caramel peste desertul nostru.

Adaugam 2 linguri de lapte in cele 2 linguri de frisca pe care le-am rezervat, amestecam si punem intr-o punga. Să desenăm linii îngrijite pe el și să-l modelăm cu scobitori.

Se răcește la frigider timp de 2-3 ore înainte de a tăia. Puteți decora și servi după dorință.

Comentarii