Modalități naturale de a le ține departe de casă tantarii, muștele, viespii, păianjenii



 Există modalități naturale de a le ține departe de casă pentru totdeauna.

Tantarii, muștele, viespii, viespii, păianjenii și alte insecte încep să bântuie casele și apartamentele de îndată ce temperatura crește, dar, din fericire, există modalități naturale de a le ține departe de casă pentru totdeauna.


Veți avea nevoie de un borcan de sticlă obișnuit cu deschidere largă și veți alege celelalte ingrediente în funcție de nevoile dvs.:


Impotriva tantarilor

Ingrediente: cate 5 picaturi de ulei esential de lamaie, eucalipt si citronela, jumatate de lamaie si jumatate de lime taiate felii, 2 crengute de rozmarin, lumanare plutitoare (lumanare mica in suport metalic).

Puneti toate ingredientele intr-un borcan, fara a amesteca, turnati apa aproape pana deasupra, puneti o lumanare deasupra si aprindeti-o. Puteți păstra acest borcan pe terasă, pe ferestre și alte deschideri din casă.


Dacă te deranjează mirosurile de citrice, încearcă o rețetă cu lavandă și vanilie:


Ingrediente: 15 picături de ulei esențial de lavandă, 3-4 linguri de extract de vanilie, 3-4 linguri de suc de lămâie.

Se amestecă ingredientele într-un borcan sau o sticlă cu pulverizator și se folosește în fiecare zi - se lasă borcanul în locuri critice sau se pulverizează aerul în camere de două până la trei ori pe zi.


Împotriva viespilor și viespilor

Pentru această rețetă, trebuie să faceți găuri în capacul borcanului. Pune mierea pe fundul borcanului si dilueaza-o cu putina apa sau adauga o lingura de dulceata.

Insectele vor fi atrase de mirosul dulce, vor intra prin gauri, dar nu se vor putea desprinde din amestecul cu miere. Schimbați borcanul dacă este necesar.


Împotriva diferitelor bug-uri

Dacă scopul tău este să scapi de mai multe tipuri de bug-uri în același timp, această rețetă este pentru tine.

Ingrediente: 30 ml ulei de măsline, câte o picătură de ulei esențial de citronella, eucalipt, mentă, arbore de ceai, mirt și chiparos.

Amestecă toate ingredientele într-un borcan, adaugă puțină apă și amestecă - doar ai grijă să nu ții amestecul lângă ochi, chiar și în timp ce îl faci.


Împotriva muștelor

Pentru a respinge muștele enervante, puteți folosi aceeași capcană ca și pentru viespi, dar există și o modalitate mai simplă - umpleți un borcan cu apă, puneți o monedă în el și puneți-o într-un loc bine luminat. Muștele se simt amenințate de acest lucru și vor începe rapid să fugă de acasă. Puteți folosi și o pungă de plastic în loc de borcan.


Împotriva păianjenilor

Ingrediente: 1,5 căni de apă, o jumătate de cană de oțet alcoolic, 20 de picături de ulei esențial de mentă.

Mod de preparare: Turnați apă și oțet într-o sticlă cu pulverizator, apoi adăugați ulei esențial. Agitați bine amestecul. Pulverizați locurile din spatele dulapurilor, chiuvetelor, colțurilor din baie, adică toate locurile în care apar păianjeni.

Acest amestec nu va ucide insectele, dar le va ține departe de casa ta. Repetați procedura din când în când pentru a nu reveni. În loc de mentă, poți folosi și ulei esențial de eucalipt. Efectul va fi același, dar menta are un miros mai plăcut, mai blând, scrie Steele.


Sfaturi suplimentare

Pentru a regla puterea mirosului, găuriți capacul sau îndepărtați-l complet. Când vine vorba de capacul cu găuri, mirosul se eliberează mai lent și durează mai mult.

În toate rețetele, puteți înlocui apa cu ceară topită - astfel va dura mai mult și va funcționa mai repede.

Comentarii