Plantati usturoi langa capsuni - asa ii veti proteja de multi daunatori !



 Păsările, acarienii, melcii, limacsii și larvele albe sunt dăunători majori ai căpșunilor. Plasa pentru păsări este un instrument util pentru controlul păsărilor și ține-le departe de fructe. Monitorizați căpșunile în mod regulat, verificând bolile, insectele și alte probleme cu dăunătorii. Petele de frunze și mucegaiul cenușiu sunt boli comune ale căpșunilor. Fiți atenți, melcii și limacsiiii vor face ravagii plantelor de căpșuni, în special fructelor. Usturoiul va ajuta la tratarea unora dintre acești dăunători în mod natural!

Mirosul înțepător al usturoiului , al cepei și al altor membri ai familiei allium sunt excelente însoțitori de căpșuni, care descurajează melcii de a se ospăta cu ceste fructe suculente. 

Plantarea căpșunilor împreună cu usturoiul este probabil una dintre cele mai populare culturi mixte cu căpșuni. Acest lucru nu este fără motiv, deoarece se spune că usturoiul ține numeroase boli și dăunători departe de paturile dumneavoastră. 

Mirosul său intens ține departe acarienii, bacteriile, ciupercile, diverse insecte și șoarecii , asigurând astfel o bună sănătate a plantelor . Aceste două plante se completează perfect și ca vecine datorită obiceiului lor de creștere. Usturoiul formează rădăcini mai adânci decât căpșunile, ceea ce înseamnă că nu concurează pentru nutrienți. De asemenea, aceste două culturi nu se împiedică una pe cealaltă în ceea ce privește obiceiul lor de creștere deasupra solului.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii