Ce plante te protejeaza de serpi ? Șerpii pot fi atrași de diferite mirosuri și pot fi găsiți în curtea dvs. sau în apropierea casei dvs. Este important să recunoaștem ce îi tentează cel mai mult pentru a preveni potențialul pericol în timp.

Resturile alimentare nu atrag direct șerpii, dar aceste resturi atrag rozătoarele. Rozatoarele colecteaza hrana si lasa excremente, pe care serpii le miros usor si pleaca in cautarea pradei lor. Șerpii semi-acvatici și acvatici sunt atrași în special de mirosul amfibienilor precum broaștele sau peștii. De asemenea, mirosul păsărilor, excrementele lor, cuiburile și ouăle de păsări pot fi un adevărat magnet pentru ca șerpii să intre în casa ta.


Șerpii simt feromonii altor șerpi, așa că din cauza nevoii de hrană și reproducere, în special în sezonul de ouat, se vor apropia de locurile în care simt prezența altor șerpi.


Pentru a te proteja de șerpi, în grădina ta de acasă plantează plante ale căror mirosuri resping șerpi, precum măcesele, gălbenelele, ilisul și crizantemele.

Comentarii