Dacă mănânci asta, durerea este mai puternică, artrita progresează, articulațiile se uzează

 Artrita este afectarea articulațiilor cauzată de inflamația din organism. Aceasta este o patologie destul de comună, simptomul principal este durerea severă. O dietă alcătuită corespunzător va ajuta la prevenirea progresiei bolii

Prin eliminarea alimentelor care provoacă probleme, puteți elimina excesul de lichid, puteți reduce greutatea (ceea ce reprezintă un stres suplimentar asupra articulațiilor) și puteți reduce inflamația și durerea.


Alimente de evitat în caz de artrită și dureri articulare:

Carne: porc, vită, pui - provoacă procese care dăunează sănătății oaselor.



Produse lactate: produsele lactate sunt principalele surse de calciu și vitamina D, care sunt necesare pentru formarea țesutului osos sănătos. Cu toate acestea, produsele lactate pot agrava cursul artritei. Prin urmare, doar un medic ar trebui să decidă dacă veți putea consuma produse lactate.

Carbohidrați: pe lângă kilogramele în plus, carbohidrații îți vor înfunda vasele de sânge, îngreunând oxigenul și nutrienții să circule către articulații.

Gluten: Se găsește în grâu. Se crede că declanșează procese care provoacă inflamație. Studiile medicale au confirmat că eliminarea alimentelor precum secara, grâul și orzul din dietă poate îmbunătăți semnificativ starea pacienților cu artrită reumatică Interesant pentru tine

Deci: Aportul crescut de sare poate provoca tulburări grave la nivelul organelor și țesuturilor și articulațiilor. Persoană care folosește multă sare cu semifabricate, cârnați și conserve. Acest lucru contribuie la retenția de lichide în organism, la depunerea de substanțe nocive în articulații, la creșterea greutății corporale, la creșterea inflamației și a disconfortului.

Mâncare prăjită: Persoanele care se luptă cu artrită trebuie neapărat să elimine alimentele prăjite din dieta lor.

Ceai și cafea: cofeina din ceașca ta de dimineață scurge mult calciu din oase. Prin urmare, este unul dintre factorii care distrug țesutul osos și provoacă apariția artritei sau agravează severitatea acesteia.

Băuturi alcoolice: Consumul de băuturi alcoolice nu aduce beneficii organismului. Nu. Dar alcoolul poate agrava semnificativ severitatea oricărei boli. De aceea, pentru orice probleme de sănătate, medicii vă sfătuiesc în primul rând să renunțați la alcool.

Comentarii