De ce mi se ofilesc petuniile?



 Câteva insecte nu ar trebui să vă afecteze petunia, dar o infestare substanțială va deshidrata tulpinile și le va ofili. 


Afidele pot fi tratate cu o soluție de apă și săpun de castilă fără parfum. De asemenea, punctul anterior se leagă de acesta: plantele care sunt sub-udate tind să fie mai slabe și mai predispuse la dăunători. 


Deși petuniile sunt în general ușor de crescut, este destul de comun să le vezi ofilindu-se. Nu intrați în panică, totuși – în cele mai multe cazuri, petuniile dvs. pot fi aduse la viață rapid și ușor. Dar mai întâi, este important să identificăm motivul pentru care se ofilesc. 


1. SUB SAU SUPRAUDARE

Petuniile tale pot fi într-un loc însorit sau semiumbrit, dar dacă nu primesc acea combinație de apă și căldură, se vor ofili. Dacă sunt într-un loc foarte însorit, dublați eforturile de udare. În cele mai fierbinți săptămâni ale verii, poate fi necesar să le udați de două ori pe zi pentru a le împiedica să se ofilească. 


Pe de altă parte, dacă udați în mod constant și petuniile încă se ofilesc, probabil că udați în exces. Petuniilor le place solul bine drenat și se vor ofili și, cel mai probabil, vor muri dacă devin ude și pline de apă. Asigurați-vă întotdeauna că containerele sau cutiile pentru ferestre au orificii de drenaj.


2. DĂUNĂTORI


Dăunătorii sunt mai puțin frecventi la petunii decât la alte flori, dar ocazional pot suferi de afide .


Câteva insecte nu ar trebui să vă afecteze petunia, dar o infestare substanțială va deshidrata tulpinile și le va ofili. 


Afidele pot fi tratate cu o soluție de apă și săpun de castilă fără parfum. De asemenea, punctul anterior se leagă de acesta: plantele care sunt sub-udate tind să fie mai slabe și mai predispuse la dăunători. Totuşi când observaţi că planta este bolnavă, încercaţi să îndepărtaţi părţile afectate, astfel îi mai acordaţi o şansă.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos 

Comentarii