Ingrediente:
6 albusuri
75 g mac uscate intregi
75 g mac uscat macinat
150 g fulgi de cocos
150 g zahar
30 g zahar vanilat praf
de sare
Amestec de budincă:
6 gălbenușuri de ou
6 linguri de zahăr
30 g zahăr vanilat
2 budinci de vanilie fără zahăr (2 x 40 g)
500 ml lapte
200 g unt la temperatura camerei
4 linguri amaretto
Suplimentar:
Borcan cu dulceata de coacaze negre (330 ml)
aprox. 200 g de biscuiți rotunzi
Amaretto pentru înmuierea biscuiților
aproximativ 100 g de ciocolată neagră sau cu lapte topită
Preparare:
Incepem prajitura prin pregatirea bazei de mac si nuca de cocos.
Separam albusurile de galbenusuri. Adăugați un praf de sare în albușuri și bateți până se întăresc.
În timp ce amestecați, adăugați treptat zahărul și zahărul vanilat în spumă.
Se amestecă până se formează un amestec lucios. Apoi adăugați fulgi de cocos și semințele de mac. Se amestecă ușor cu o spatulă.
Asezam aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt. Introduceți aluatul în cuptorul încălzit la 170 de grade Celsius folosind funcția ".
Coaceți semințele de mac și prăjitura cu nucă de cocos timp de aproximativ 30 de minute. pana se rumenesc.
Scoatem baza copta din tava si lasam sa se raceasca.
Între timp, pregătiți amestecul de budincă. Turnați aproximativ 250 ml de lapte în tigaie și adăugați zahăr vanilat și zahăr. Se amestecă și se pune pe aragaz. Se lasa sa fiarba.
Adăugați gălbenușul de ou și pudra de smântână la laptele rămas. Amesteca. Se toarnă suspensia rezultată în laptele clocotit. Se amestecă constant și se fierbe până se obține o cremă groasă.
Se lasa deoparte la racit. Pune puțin într-un castron și măcinați până la lumină. Se amestecă apoi cu o lingură și se adaugă budinca rece. La final, adauga Amaretto si amesteca putin.
Ungeți semințele de mac și prăjitura rece cu nucă de cocos cu gem și adăugați amestecul de budincă.
Puneți deasupra biscuiții înmuiați în amaretto. Se toarnă ciocolata topită peste tort pentru a face o dungă.
Dam aluatul la frigider la rece cateva ore, al meu a asteptat toata noaptea.
Comentarii
Trimiteți un comentariu