Cea mai delicioasa reteta de chifla de casa - pufoasa si moale ca un nor

 


INGREDIENTE:

500 ml (2 cani) lapte cald

7 g (1 1/2 lingurita) drojdie uscata

100 g (0,5 cani) zahar brun

60 ml (0,3 cani) ulei

1 lingura otet

1 lingurita sare

2 oua

750 g (6 cani) faina

50 g (0,2 cani) unt

Pentru acoperire:

1 galbenus de ou + 15 ml (1 lingura) lapte

20 g seminte de susan


PREPARARE:

Turnați laptele cald într-un bol adânc, apoi adăugați zahărul și drojdia, amestecați, acoperiți și lăsați să stea 15 minute. Se adauga apoi uleiul, otetul, sarea, ouale, se amesteca totul si se adauga treptat faina. Se frământă un aluat fin, lipicios, apoi se adaugă cuburi de unt înmuiat și se frământă cu aluatul. Se lasa aluatul acoperit sa se odihneasca 2 ore.

Împărțiți aluatul în 9 bile a câte 170 de grame fiecare. Asezam bilutele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Cand ati aranjat toate bilutele, acoperiti-le cu un prosop de bucatarie si lasati 30 de minute.

Se amestecă un gălbenuș de ou și 1 lingură de lapte, se îmbracă biluțele și se stropesc cu semințe de susan.

Se coace la 180 de grade timp de 20 de minute.

Comentarii