Prajitura cu cirese si budinca

 


INGREDIENTE:

500 ml lapte

1 pachet budincă de vanilie

2 linguri de zahăr

250 g de făină

185 g de unt

150 g de zahăr

1 ou

1 linguriță de praf de copt

2 pachete de zahăr vanilat

1 pahar de cireșe

5 linguri de smântână

de 100 g frunze de migdale

2 linguri de pesmet

4 buc., albusuri (4 albusuri pentru bezea)

Unt pentru forma,

faina pentru rulat


preparare

Se fierbe mai intai budinca din lapte, praf de budinca si zahar si se lasa la racit. Apoi, cel mai bine este să turnați budinca într-un castron și să o acoperiți cu folie alimentară.

Acum amestecați rapid făina cu 125 g de unt, 70 g de zahăr, ou, praful de copt și zahărul vanilat și faceți un aluat scurt. Înfășurați-l în folie și lăsați-l să se odihnească timp de 30 de minute.

Apoi scurgeți cireșele. Se unge fundul formei (diametru 26 cm) si se pune pe ea aluatul scurt rulat. În timp ce ești la asta, trage o linie.

Acum presara pe baza pesmetul, apoi punem ciresele deasupra si intindem budinca pe baza. Preîncălziți cuptorul la 180 °C (cuptor ventilat 160 °C).

Topiți untul rămas și amestecați zahărul rămas, smântâna și migdalele rase.

Acum puneți albușurile spumă într-un castron curat, fără grăsimi și bateți până se întăresc. Întindeți tortul și coaceți la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.

Comentarii