Placinta din foi cu branza proaspata



 Ingrediente

4 oua

250 ml. iaurt

150 ml. ulei

150 ml. apă minerală

1 praf de

sare

500 gr. crustă de plăcintă

500-600 gr. brânză proaspătă

Mod de preparare

Amestecați ouăle cu brânză, iaurt, apă, ulei și praful de copt. Amestecați totul bine și adăugați sare dacă doriți. Separați 2 coji din lateral și zdrobiți celelalte coji, adăugați la amestec și amestecați totul. Ungeți tava în care se va coace gibanica și puneți o crustă astfel încât marginile să atârne în lateral. Aplicați umplutura pe acea crustă, acoperiți cu o altă crustă și puneți, de asemenea, puțină umplutură deasupra. Se da totul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la 180 de grade. Stropiți gibanica finită cu puțină apă, lăsați-o să se răcească puțin și serviți.

Comentarii