Vinetele nu cresc ? Aplica acest ingrasamant

 



Uneori, vinetele au o crestere foarte lenta. Dupa plantarea rasadurilor, raman parca saptamani intregi neschimbate, ba de multe ori parca regreseaza si o parte din frunzele de la baza se ingalbenesc si cad.

Uneori isi revin de la sine, dar daca dorim sa ne bucuram de vinete mai repede si sigur ar trebui sa intervenim cu niste ingrasaminte.

Aplicarea gunoiului de pasare poate îmbunătăți structura solului și poate întări rădăcinile plantelor de vinete . 

Gunoiul de pasare are un conținut complet de nutrienți, crește reținerea apei, activitățile microbiologice ale solului și îmbunătățește structura solului. S-a dovedit că aplicarea gunoiului de pui la vinete poate optimiza înălțimea plantei, lungimea și lățimea frunzelor la plantele de vinete.


Pe de altă parte, se știe că bălegarul de pui este unul dintre îngrășămintele organice care are un conținut de fosfor si potasiu mai mare decât alt gunoi de grajd.


Ideal ar fi sa se aplice sub forma lichida, se pune la macerat in apa. Eu il las pana cand lichidul devine destul de inchis la culoare si urat mirositor. Se uda vinele , cu aceasta solutie diluata, cu aproximativ 200 de ml, fiecare planta, saptamanal. O productie bogata de vinete va fi garantata.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii