Beneficiile de sanatate ale pepenelui galben

 


Acest fruct conține o cantitate incredibilă de vitamine și minerale. Numeroase studii au demonstrat că vindecă multe probleme de sănătate.

Cu toții ne bucurăm de gustul și mirosul de pepene galben, dar nici măcar nu suntem conștienți de cât de medicinal este acesta. Are puține calorii, așa că este recomandat tuturor persoanelor care încearcă să slăbească, este răcoritor și plin de vitamine și alte ingrediente importante necesare organismului, oprește creșterea celulelor canceroase și vindecă diabetul.

Conține aproximativ 88% apă și doar 11% zahăr, așa că se recomandă utilizarea de mai multe ori pe parcursul zilei. Vitamina A din pepene galben este necesară pentru o vedere și un ten bun și conține și vitamina C. Acești doi antioxidanți protejează organismul de bolile cardiovasculare și de îmbătrânire.

Unele cercetări noi susțin că beta-carotenul din pepene galben ajută în lupta împotriva cancerului pulmonar, dar și în afecțiunile de col uterin, stomac și cavitatea bucală. Fibrele vegetale au un efect benefic asupra curățării organismului de radicalii nocivi și sunt un ajutor excelent în cazul flatulenței.

Protejează sănătatea ochilor

Pepenele galben conține nutrienți importanți pentru sănătatea ochilor, beta caroten (din care se eliberează vitamina A), vitamina C, luteină și zeaxantina. Avand in vedere ca numeroase studii au aratat ca lipsa vitaminelor A si C poate duce la glaucom si degenerescenta maculara, ba chiar la orbire, pepenele galben este o alegere excelenta pentru prevenirea sau incetinirea dezvoltarii acestor tulburari.


Reglează tensiunea arterială

Pepenele galben conține fibre, potasiu, vitamina C și colină care îmbunătățesc sănătatea inimii. Reglează colesterolul și tensiunea arterială.


Previne formarea pietrelor la rinichi.

Aportul de potasiu este, de asemenea, asociat cu un risc redus de accident vascular cerebral și pierderea masei musculare. Acest mineral previne, de asemenea, formarea pietrelor la rinichi.


Reglează digestia

Pepenele galben este o alegere bună pentru cei cu stomacul sensibil deoarece conține enzime și nu irosește energia organismului în digerarea alimentelor. Datorită abundenței de fibre și apă, previne constipația și ajută la reglarea digestiei, la sănătatea tractului digestiv și la eliminarea toxinelor din intestine.

Comentarii