Scortisoara, frunze de dafin, sare si creta impotriva furnicilor



 Și la fel ca și alte insecte, furnicile nu sunt bine de ignorat pentru că, pe lângă faptul că sunt neplăcute, pot fi și periculoase pentru sănătatea ta. Ce poți face pentru ca problema să dispară? Mergi la război pregătit și informat, astăzi vei primi ajutor de la experți care știu să scape în siguranță și cu succes de furnici odată pentru totdeauna.

Cunoașteți inamicul Dacă vă decideți să scăpați de furnici, cel mai bine este să cunoașteți tipul de atac, deoarece fiecare atac necesită o abordare diferită, sfătuiește dr. Din fericire, doar câteva specii de furnici își găsesc drum în case, a spus entomologul Jody Green. .

După cum sa menționat pe pagina de protecție a plantelor, furnicile faraon sunt mici furnici galben-roșii. Ele locuiesc în blocuri de apartamente, hoteluri, spitale, nave etc. în orașele mari. Temperatura optimă pentru dezvoltarea lor este de la 18 la 30 de grade Celsius. Alimentele de origine animală și vegetală sunt potrivite pentru ei și le plac mai ales alimentele care conțin zahăr, carne și sânge.

Furnicile negre de tâmplar au culoarea gri închis și își construiesc cuiburi (furnicii) în habitate uscate, ziduri vechi, crăpături în clădiri, balcoane, case sau lângă case, de unde intră în apartamente și case în căutarea hranei . . Ca să nu mai vorbim, știți bine că fiecare specie are propriile mâncăruri și locurile ei preferate în care să trăiți. Așadar, unele furnici sunt mai puțin periculoase, altele mai periculoase, unele pot fi eliminate prin diverse metode de preparare, dar unele pot fi eliminate doar de experți. Păstrează-ți casa curată

De unde știu furnicile că ai mâncare în casă?

Dacă nu știai, furnicile au un simț al mirosului foarte dezvoltat, iar furnicile trimise să-ți cerceteze casa sunt deosebit de bune în a verifica dacă are sens să intri în casă - este suficientă o singură furnică în bucătărie și dacă ea a crezut că este o idee bună,  invita întreaga colonie. Vestea proastă este că atunci când o furnică găsește hrană, lasă o urmă de feromoni, astfel încât să știe cum să se întoarcă de unde a venit. Alte furnici vor urma urmele. 


Aruncați bomboanele


 Nu vă faceți griji, nu trebuie să renunțați la zahăr, dar trebuie să faceți imposibil ca furnicile să găsească unde este zahărul, pentru că unele specii sunt atât de „nebune” după zahăr încât vor crește până la lungimea sa. O greșeală simplă pe care o veți face cu siguranță este să închideți recipientul cu miere fără a șterge mai întâi recipientul pentru că mierea trebuie să fi picurat pe recipient, ceea ce se poate traduce ca o invitație adresată furnicilor, Invită-le să locuiască în casa ta. Dacă lăsați alimente precum fulgi în ambalaj, este bine de știut că ambalajul subțire nu este un mare obstacol pentru furnicile înfometate.

Scapa de umezeala 

Ati vazut vreodata o furnica in baie si v-ati intrebat cum ii lipseste bucataria?

Mâncarea nu este singurul lucru care atrage furnicile în casa ta, ele au nevoie și de apă pentru a supraviețui. „De aceea găsești furnici în casa ta pe vreme foarte caldă – ele caută umiditate, iar casa ta poate fi o oază pentru ele”, spune entomologul Eric Sebring. Prin urmare, asigurați-vă că nu există exces de umiditate în baie și uscați bine toate zonele în care se poate acumula. Intinderea capcanelor Poate te-ai gandit deja la aceasta mutare, suntem de acord ca este o idee buna, dar este si important sa stii ce tipuri de furnici ai in casa ta si cu ce se hranesc? Locația este, de asemenea, importantă, așa că plasați capcanele unde se vor mișca.

 Pulverizați unde se mișcă

 Dacă plănuiți să le călcați când le vedeți, amintiți-vă că vor lăsa o urmă plină de feromoni prin casă, iar dacă nu sunt curățate, alte furnici vor găsi în acest fel. Faceți-vă propriul ucigaș de urme amestecând oțet cu apă sau suc de lămâie și pulverizați-l pe căile comune.

Furnicilor nu prea le place să aibă această pulbere pe trupurile lor mici, așa că se vor învârti pentru a o evita. Deoarece nu este dăunător pentru oameni sau mobilier, plasați-l acolo unde credeți că este principalul punct de intrare pentru furnicile pentru a intra în casă. Apoi curata-l bine. Furnicilor nu le place scorțișoara, este adesea folosită pentru a scăpa de gândaci prin casă, iar știința a dovedit că este cazul, dar dacă folosești ulei esențial de scorțișoară, condimentul pe care îl folosești pentru gătit nu este. considerat suficient de puternic pentru a ajuta. . Totuși, de ce să nu încerci? Pune scorțișoară pudră pe crăpături și pe zonele infestate cu furnici și, când ai terminat, curăță totul. Cercetările privind utilizarea uleiurilor esențiale arată că uleiul de mentă poate acționa ca o protecție naturală împotriva majorității insectelor. Dacă îl așezi acolo unde ai văzut furnici, acestea vor dispărea sau le vor împiedica să intre în zonă. Dacă îl pulverizați pe furnici, le va împiedica să intre în zonă. el va muri. 

Atacurile cu apă și săpun

 Apa și săpunul par să prevină multe lucruri, inclusiv furnicile. Sebring recomandă să umpleți un recipient cu apă cu săpun și să turnați lichidul în fața casei în care au intrat furnicile.

 Apa le va atrage, dar săpunul îi va împiedica să se miște. Dacă nu doriți să ucideți furnicile, nu folosiți această tehnică. 

Sarea de bucătărie 

Amestecă câteva linguri de sare de bucătărie cu apă clocotită. Turnați lichidul răcit într-o sticlă de pulverizare. Apoi pulverizați toate zonele în care furnicile se adună și intră în casa dvs. Suprafața sărată îi va opri pe loc. Furnicile cu ardei din casa ta caută în mare parte zahăr, iar tu le surprinzi cu piper pe drum pentru a le transmite un mesaj că nu este zahăr în apropiere. 

Creta

 Zdrobiți creta și împrăștiați-o în crăpăturile de-a lungul peretelui - o ascunzătoare preferată pentru aceste animale plictisitoare. 

Coji de castraveți 

Aceasta este de fapt o otravă naturală pentru furnici, așa că pune coji de castraveți acolo unde se adună - vor fugi.


Frunze de dafin

Așezați frunze de dafin în colțurile casei dvs. unde se adună furnicile.

Comentarii