Acesta este cel mai simplu tort din lume și, în ciuda acestui fapt, gustul său este fenomenal!

 


Costă puțin, iar gustul este de parcă ar fi fost făcută în cea mai exclusivistă patiserie Am fost surprinși când am dat peste această rețetă:

Necesar:

5 oua;

5 linguri de zahar;

5 linguri de faina;

2 linguri de cacao;

1 praf de copt;

500 ml lapte.

Pentru topping:

250g zahar si

500ml apa,

zahar vanilat.

Pentru umplutura:

500 ml lapte,

5 linguri faina,

100 g zahar,

1 zahar vanilat.


Mod de preparare:

Bateti 5 albusuri cu 5 linguri de zahar, adaugati 5 galbenusuri, 5 linguri de faina, 2 linguri de cacao si praful de copt. Se unge tava si se coace crusta. Se toarnă crusta fiartă peste siropul fiert din 250 g zahăr, 500 ml apă și 1 zahăr vanilat. Se tine la cald si se lasa la racit in tava.

Umplutura:

Gatiti smantana alba din 0,5 l lapte, 5 linguri de faina, 100 g zahar si 1 zahar vanilat. Cand se raceste, adauga 250 g de unt amestecat cu 1 lingura de zahar pudra. Turnați umplutura albă peste crustă. Peste umplutura alba se toarna 3 batoane de ciocolata topita cu putin unt.

Comentarii