Cum se congelează spanacul?

Se culege spanacul  apoi se spală sub mai multe jeturi de apă rece, De mai multe ori  dacă îl cumperi din piață, direct de la producători. Odată ce este curățat usucă foarte bine întotdeauna bine frunzele folosind un prosop de hârtie.


Există trei moduri de a îngheța spanacul. O vei alege pe cea potrivită în funcție de preparatele în care vrei să folosești spanacul. Dacă dorești ca frunzele să rămână intacte atunci vei congela spanacul întreg. A doua metoda este sub forma de piure.


Dacă vrei să păstrezi și culoarea puternică a spanacului și să ai și frunzele intacte, poți le blanșezi. Această metodă ajută la prevenirea reacțiilor enzimatice care duc la degradare și decolorare. Cu toate acestea, reduce puțin conținutul de nutrienți.


Pune spanacul spălat bine într-o oală cu apă clocotită și scufundă-l complet timp de cel puțin 1-2 minute. Transferă-l apoi într-un castron cu cuburi de gheață.Cuburile de gheata ajuta la pastrarea culorii verde a spanacului.


Lăsă-l să se răcească complet timp de cel puțin 2-3 minute. Stoarce toată apa. Portionează-l și pune-l în pungi sau vase speciale pentru congelator. În felul acesta va rezista câteva luni bune.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii