Tort cu capsuni si zmeura

 


Ingrediente pentru crusta:

2 dcl apa

un praf de sare

125 grame unt

o cana cu 2 dcl faina

5 oua

Crema 1:

1 l lapte

3 budinci de vanilie

o cana cu 2 dcl zahar

250 grame unt

Frisca 2:

500 ml frisca crema

Crema de fructe:

capsuni zmeura

afine

putin

zahar

2 linguri grosime


Prepararea crustei:

Se pune apa cu putina sare si unt la fiert, se adauga faina si se amesteca continuu pentru a evita cocoloasele. Cand aluatul se raceste putin, adaugam ouale pe rand, eu am amestecat aluatul cu mana. Împărțiți aluatul în două părți, luați hârtie de copt și puneți-o pe o tavă electrică de copt. aragaz, apoi întindeți o jumătate de aluat subțire peste hârtie. Coaceți crusta la 200 de grade pentru aproximativ 15 minute, apoi când terminați prima crustă, faceți a doua crustă în același mod.

Umplutura 1:

Se toarna putin lapte si se amesteca budincile in el, iar restul de lapte si zahar se pune la fiert, apoi se adauga praful amestecat si se fierbe budinca. Se lasa sa se raceasca complet si apoi se combina cu untul batut.

Puneți fructele într-un bol și stropiți cu zahăr. Cand fructul isi elibereaza zeama se fierbe putin si se adauga 2 linguri de pulpa.

La final, batem frisca.

Puneți umplutura galbenă pe prima crustă, peste fructele, apoi umplutura albă și apoi a doua crustă. Lăsați prăjitura la frigider, stropiți-o cu zahăr pudră înainte de utilizare.

Comentarii