Cea mai buna pizza - paine cu usturoi si branza

 


DE CE AVEM NEVOIE?

Pentru aluat:

1 1/2 cană făină universală

1 linguriță drojdie uscată

1 linguriță zahăr

1/2 linguriță sare

1 ou întreg

1/2 cană lapte fierbinte

2 linguri unt

Pentru acoperire și umplutură:

2 linguri de ceață tocată

1 lingură de pătrunjel tocat

2 catei de usturoi

1 lingurita de zahar

1 galbenus de ou

2 linguri de unt la temperatura camerei

150 g branza/mozzarella


MOD DE PREPARARE:

Se adauga toate ingredientele enumerate in faina cu exceptia untului si se framanta aluatul. La început va fi moale și puțin lipicioasă, dar se va întări frumos după 5 minute. Se adauga untul inmuiat si se framanta pana se absoarbe si aluatul este omogen.

Modelați-o într-o bilă și puneți-o pe o tavă de copt tapetată cu hârtie. Se acoperă cu un prosop și se lasă la fermentat 30-45 de minute.

Între timp, pregătiți tartina: amestecați toate ingredientele până obțineți o tartine fină, omogenă.

Tăiați brânza fâșii.

Întindeți aluatul crescut cu mâinile până obțineți o crustă groasă ca o pizza.

Tăiați suprafața în cuburi și acoperiți cu sosul de usturoi și unt preparat.

Puneți batoanele de brânză în fante și lăsați-le să se odihnească timp de 15 minute. Se pune apoi painea in cuptorul incins si se coace la 180 de grade timp de 12-15 minute, sau pana se rumeneste dupa dorinta.

Comentarii