Prajitura cu zmeura si inghetata

 


Ingrediente

500-600 g inghetata de vanilie (de casa sau gata preparata)

125 ml lapte gros de cocos

2 linguri zahar pudra

125 g zmeura

BAZ:

50 g ciocolata alba

50 g rulouri de inghetata (se pot folosi si napolitane) )


Pregătire

Pregătiți o formă rotundă pentru tort de 18 cm.

Tapetați fundul formei cu hârtie de copt și înveliți inelul cu folie transparentă.

Cantitatea de ingrediente este pentru aceasta forma mica, daca doriti sa folositi mai mult, mariti cantitatea*

Inghetata trebuie sa fie putin topita pentru a o procesa mai departe pentru aceasta prajitura.

Folosește înghețată de vanilie gata preparată sau fă-o acasă.

Am facut de casa dupa aceasta reteta si este excelenta.

Imediat ce mașina își termină munca, înghețata este perfectă pentru prelucrare ulterioară.

Se amestecă zahărul pudră în 125 ml de lapte gros de cocos și se amestecă cu înghețată.

Daca laptele de cocos este deja indulcit, si stiu ca unii producatori il au deja, atunci omiteti zaharul Zmeura trebuie

spalata si uscata usor cu hartie de bucatarie, avand grija sa nu le zdrobiti. Adaugă-le apoi în înghețată și amestecă ușor cu o lingură.

BAZ:

Topiți ciocolata albă în abur.

Pune rulourile de inghetata intr-o punga si zdrobeste-le.

Am cam incurcat pasii de preparare cand scriu reteta 🙂 Faceti baza INAINTE DE INGHETATA, presati-o in forma si puneti-o la congelator sa se intareasca putin in timp ce pregatiti crema Amesteca

ciocolata topita si pesmetul .

Substratul este presat în partea de jos a matriței.

Turnați înghețata peste bază.

Am avut 600 g de inghetata si forma era plina pana deasupra

Punem prajitura la congelator pentru minim 5-6 ore. Trebuie să stea drept!!!

Scoateți tortul din congelator cu aproximativ 30 de minute înainte de servire. După ce a rămas la temperatura camerei timp de 15-20 de minute, scoateți inelul, îndepărtați folia și decorați după dorință.

Tăiați bucăți și serviți pe farfurii.

Așteptați încă 10 minute și abia apoi consumați. Este cea mai frumoasa, pentru ca zmeura are nevoie de putin mai mult pentru a se elibera. Altfel, vei fi bătut în dinți 🙂

Și acum vara ar putea începe 🙂

Bucură-te 🙂

*O altă notă. Dacă prăjitura nu se mănâncă deodată. Se pune din nou la congelator, dar fara margine, se acopera cu un vas *

Comentarii