De ce nu infloresc bujorii ?

 


Bujorii sunt florile de la începutul verii foarte adorate, dar ocazional există probleme care pot duce la neînflorirea bujorilor. 


Adâncimea greșită de plantare a bujorului

Bujorii sunt plantați fie ca rădăcini goale, fără pământ, fie ca plante în ghivece. Cel mai frecvent motiv pentru care bujorii nu reușesc să înflorească este că sunt plantați prea adânc în pământ. Spre deosebire de plantele cu bulb, cum ar fi narcisele și lalelele, care sunt plantate la o adâncime de 12 până la 15 cm, tuberculii de bujor ar trebui să fie plantați doar un 3-4 cm adâncime.


Boli fungice ale bujorilor

Ocazional, bolile fungice sunt de vină pentru că bujorii nu înfloresc. Dacă mugurii s-au dezvoltat, dar sunt mici, moi , de vină poate fi boala numită și mucegai cenușiu.


Boala este deosebit de răspândita în primăveri foarte umede, deoarece frunzișul constant umed este un refugiu pentru sporii fungici. Deși nu puteți opri ploaia, puteți ajuta la prevenirea acestei boli, oferind fiecărei plante mult spațiu, ceea ce îmbunătățește circulația aerului în jurul noii creșteri și permite mugurilor să se usuce mai repede după o ploaie. 


Vârsta plantei tale de bujor

Un alt motiv pentru care planta ta poate să nu dezvolte muguri florali este că nu este suficient de matură. Bujorii trebuie să aibă câțiva ani înainte de a înflori. Sistemul lor de rădăcină trebuie să fie suficient de puternic pentru a forma flori.


lumina soarelui nu este suficientă

Bujorii au nevoie de plin soare. Dacă planta nu primește suficientă lumină solară, nu poate conduce la nivelul de fotosinteză necesar pentru a produce abundență de carbohidrați pentru a alimenta producția de muguri de anul viitor. Prea multă umbră are ca rezultat plante înțepenite, cu tulpini subțiri și fără boboci florali. 


Deteriorarea mugurilor

Bujorii sunt plante foarte rezistente. Rădăcinile lor supraviețuiesc temperaturilor de iarnă atunci când sunt cuibărite în siguranță sub pământ. Cu toate acestea, mugurii florali de bujor nu sunt nici pe departe la fel de duri. Dacă planta a încolțit și mugurii s-au dezvoltat și a înghețat târziu, mugurii pot fi deteriorați și chiar distruși. 

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii